Infraestructures

infraestructures

Puigdemont pronostica un “punt d'inflexió” pel tren

L'alcalde de Girona insisteix en el fet que no acceptarà una demora del soterrament del convencional en els pressupostos de l'Estat del 2013

Defensa l'enderroc del viaducte perquè quedarà en desús

L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, es va mostrar ahir contundent respecte a la necessitat que l'Estat tiri endavant l'any que ve el projecte de soterrament del tren convencional. Puigdemont va protagonitzar la sessió del Cercle d'Infraestructures a la Cambra de Comerç, al llarg de la qual va insistir en el fet que soterrar el tren convencional a Girona forma part del mateix projecte que la construcció del TAV i el posterior enderroc del viaducte: “Una cosa és continuació de l'altra, i Girona no pot quedar empantanegada amb una obra a mig fer durant anys.” Per això, va instar l'Estat a complir els compromisos i començar les obres del convencional un cop es posi en servei el TAV, l'any vinent. En aquest sentit, en el moment en què es plantegin els pressupostos estatals del 2013, es comprovarà si el Ministeri de Foment i el govern de l'Estat ho assumeixen. Puigdemont va pronosticar “un punt d'inflexió important” en cas que no es concretin les inversions, que haurien de permetre tenir el projecte enllestit el 2017, i el 2022 haver acabat el procés posterior d'enderroc del viaducte.

El batlle va apostar per aquesta opció per sobre de mantenir el pas elevat que creua Girona, ja que considera que així s'alliberaran espais que, si no, quedarien en desús perquè i la ciutat no estarà dividida. Puigdemont també va dir que aquest és un projecte prioritari d'abast nacional, perquè, “si no es fes, afectaria la competitivitat de Girona”. A més, va recordar que es crearà una comissió mixta amb Adif pel seguiment de totes les obres.

LES FRASES

Confiem en els compromisos de l'Estat, però si el 2013 no s'inclou en els pressupostos hi haurà un punt d'inflexió important
El soterrament del convencional no és un projecte nou, sinó que és la continuació d'un projecte començat
Carles Puigdemont
alcalde de girona

Les obres pendents del TAV

Respecte a les obres del TAV, Puigdemont va reiterar que Adif ha assegurat a l'Ajuntament que s'intentarà que pugui entrar en servei el primer trimestre del 2013, i que els primers trens de proves començaran a circular aquest mateix estiu, mentre es vagin executant les obres de l'estació. Ara falta la impermeabilització de la llosa de l'estació a la zona del parc Central, de manera que, de mica en mica, es pugui anar recuperant aquesta zona i la connexió entre les dues bandes de la via. Les sortides d'emergència i les rampes per accedir a l'aparcament de la plaça Europa també són altres treballs que queden pendents. Respecte a la plaça Europa, els canvis que s'hi faran seran importants, ja que no es repetirà la rotonda si no que s'hi posaran semàfors, a més de guanyar espai públic. A part, l'alcalde va recordar la importància que la Generalitat faci la nova estació d'autobusos, que permetrà alliberar la plaça Espanya i aprofitar millor l'espai públic.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.