Infraestructures

infraestructures

L'Estat no té cap projecte per al ramal de mercaderies de Salt

El president de la Cambra, Domènec Espadalé, s'ha reunit aquesta setmana amb els alts càrrecs de Foment a Madrid

L'Estat diu que no té recursos per fer totes les obres pendents a Girona

L'Estat no té recursos per fer totes les obres en infraestructures pendents a les comarques gironines. Així ho van reconèixer els màxims responsables del Ministeri de Foment al president de la Cambra de Comerç de Girona, Domènec Espadalé, que hi va mantenir una reunió dimarts passat. La trobada va ser amb el secretari d'estat d'Infraestructures, Rafael Català, i els directors generals de Carreteres i Ferrocarrils, Jorge Urrecho i Manuel Niño, respectivament. Espadalé va plantejar i va entregar documentació sobre les reivindicacions gironines en infraestructures, començant per l'N-II: “Els vaig dir que a part dels inconvenients econòmics, hi ha també el cost en vides humanes, i em van dir que eren conscients del problema, però que ara no hi ha diners.” De l'N-II, el compromís de l'Estat va ser adjudicar el tram entre Sils i Caldes aquest estiu, i el de Sils a Maçanet al llarg de l'any que ve. En canvi, no es van comprometre en res de la resta de trams, inclòs el de Medinyà a Orriols, ni en la possibilitat d'aplicar bonificacions als camions perquè circulin per l'AP-7 i, d'aquesta manera pacificar, l'N-II.

Pel que fa a la resta d'obres, del TAV van assegurar que adjudicaran els treballs pendents entre la setmana que ve i principis de juliol, i van reiterar que consideren prioritari el corredor mediterrani. En canvi, del ramal de mercaderies de Salt ara mateix no tenen previst executar l'obra, de la qual a Espadalé li van reconèixer que no hi ha ni el projecte. Finalment, de l'N-260 tampoc hi ha previst ara fer cap obra a curt termini. Per exemple, de la variant d'Olot van al·legar falta d'acord amb l'Ajuntament, i problemes ambientals en el cas de la variant de Ribes.

LES FRASES

Cal anar tots a l'una per aconseguir que l'Estat tiri endavant les obres importants de la demarcació
Domènec Espadalé
president de la cambra de comerç de girona
El PP no soluciona els problemes d'infraestructures i condemna els gironins a pagar
Àlex Sáez
diputat del psc

El PSC critica la falta de solucions

D'altra banda, i també amb relació al desdoblament de l'N-II, el diputat del PSC Àlex Sáez va criticar ahir el govern estatal del PP per no haver buscat solucions alternatives mentre no es desdobla l'N-II. En una resposta parlamentària a una pregunta de Sáez, el govern descarta qualsevol rescat de peatges a les comarques gironines, ja que el contracte actual entre la concessionària i l'Estat no acaba fins al 2021. I es considera que qualsevol canvi en aquesta línia trencaria l'equilibri econòmic i financer de la concessió i obligaria l'administració a fer-se càrrec de les indemnitzacions. El PSC demanava que en espera del desdoblament de l'N-II els conductors puguin circular gratuïtament per l'autopista: “El PP condemna els gironins que paguin i que no tinguin l'A-2 desdoblada”, en paraules de Sáez. El diputat també afirma que no existeix cap calendari de desdoblament del tram nord i sud de l'N-II, i que per això “demanem que s'alliberin els peatges per la situació d'indefinició actual”, considerant que “si no es pot replantejar la concessió el govern podria, com a mínim, negociar amb les concessionàries”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.