Infraestructures

infraestructures

La Generalitat retallarà l'aportació a Ryanair si no arriba a 3 milions d'usuaris

La previsió de rutes per l'hivern a Girona dificulta el compliment d'aquesta xifra

La companyia no descarta afegir més rutes o freqüències més endavant

La reducció de rutes i freqüències de Ryanair a l'aeroport de Girona per aquest hivern farà difícil arribar als tres milions de viatgers, la xifra compromesa amb la Generalitat. En total, seran 21 rutes i 78 freqüències setmanals menys que l'hivern anterior, a causa de la decisió de la companyia d'ajustar costos durant la temporada baixa i deixar més avions sense volar. En tot cas, fonts de la Generalitat van recordar ahir que si no s'arriba als tres milions de viatgers aquest 2012, el contracte de màrqueting ja preveu que se'n retallarà l'import: “Tenim un marc estable de relació, i ja es preveu que si porten menys viatgers, es pagarà menys”, explicava ahir el director general de Transports i Mobilitat de la Generalitat, Ricard Font. En aquest sentit, Font va afirmar que la situació econòmica també afecta els resultats de les companyies, ja que la gent vola menys, i que “el que no es pot fer és portar avions i fer rutes amb poca ocupació”. En tot cas, Font va relativitzar l'impacte del descens de vols respecte a l'any passat recordant que aquest estiu hi ha un creixement important.

D'altra banda, Ryanair va fer ahir l'anunci oficial de la programació per a Girona per aquest hivern. I en el comunicat no tanca la porta a afegir més freqüències més endavant en funció de com evolucionin les vendes. De fet, fonts de diversos àmbits no descartaven ahir que s'acabi afegint alguna ruta més a la programació, i que durant les vacances de Nadal augmenti el nombre de vols en algunes connexions. D'aquesta manera es recuperarien unes xifres semblants a les de la temporada d'hivern de l'any passat, i fins i tot es podria arribar als tres milions de viatgers.

El PSC vol transparència

El PSC va criticar ahir la falta de transparència respecte a l'acord firmat entre les institucions i Ryanair, que impedeix valorar l'abast de la reducció del nombre de vols i les contrapartides. El diputat al Congrés Àlex Sáez va afirmar ahir: “No es compliran les expectatives que el govern va anunciar en plena campanya electoral, i per això reclamem conèixer en quins termes es va firmar l'acord.” Sáez considera que la programació de Ryanair no ajuda un sector turístic que ja està molt castigat, i va alertar que caldrà estar atents que ara l'Estat mantingui l'excepcionalitat en les taxes de Girona: “Esperem que el PP ho mantingui i ara no facin servir això d'excusa”, va dir.

LA XIFRA

21
rutes
són les que ha anunciat Ryanair per aquest hivern a l'aeroport de Girona, quatre menys que l'any passat.

LA FRASE

No som alarmistes perquè amb les rutes anunciades es garanteixen més de 400.000 viatgers
Ricard Font
director general de transports i mobilitat de la generalitat

Més moviment de càrrega

Aquests darrers dies hi ha hagut molta més activitat de l'habitual en vols de càrrega a l'aeroport, segons va informar ahir la Cambra de Comerç de Girona. Diversos operadors d'Alemanya, Polònia i Hongria han utilitzat les instal·lacions de Vilobí per transportar uns 100.000 quilos de càrrega en una seixantena de vols xàrter. La Cambra ha valorat molt positivament aquesta activitat, ja que creu que “l'aeroport ha d'esdevenir una base d'operacions de càrrega”. A més, ha agraït les facilitats de les empreses de handling i del mateix aeroport.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.