Infraestructures

infraestructures

Reclamen la restitució del servei d'infermeria a l'aeroport de Girona

La UGT denuncia que aquest estiu hi ha hagut una vintena de casos urgents que no s'han pogut atendre a les mateixes instal·lacions per la falta de mitjans

Una trentena de treballadors de l'aeroport de Girona van participar ahir en l'acte convocat pel sindicat UGT davant de la terminal per protestar per la supressió, des del 16 de juliol passat, de l'únic punt d'assistència sanitària que hi havia a les instal·lacions i per reclamar-ne la restitució immediata. D'aleshores ençà, han sorgit una vintena de casos urgents que, contràriament al que recomana l'Organització d'Aviació Civil Internacional (OAIC), no s'han pogut atendre a les mateixes instal·lacions per la falta de mitjans per prestar primers auxilis. “Per sort, no hi ha hagut cap cas greu. Però si hi hagués un atac de cor, l'afectat es podria morir.” Així de rotund es va expressar ahir el secretari de política sindical de la UGT de Catalunya, Camil Ros, que hi va afegir que, davant d'una aturada cardiorespiratòria, les instal·lacions aeroportuàries estan dotades de desfibril·ladors però ningú no sap com funcionen. “Si necessiteu un metge, agafeu un taxi, pagueu 30 euros i digueu-li que us porti al CAP més proper, que és a 12 quilòmetres. Si us trobeu molt malament, truqueu al 112 i demaneu una ambulància, que trigarà entre 20 i 25 minuts a arribar a l'aeroport”, va exposar Joan Codina, de la secció sindicat de la UGT a l'aeroport. El servei d'infermeria que es va suprimir feia un miler d'assistències a l'any.

Ros manté que la supressió del servei d'infermeria de l'aeroport “supera la línia vermella” de les retallades en la sanitat pública. I va recordar que a les instal·lacions aeroportuàries hi treballen un miler de persones i hi passen diàriament una mitjana de 14.000 passatgers, “motius suficients perquè hi hagi un servei bàsic d'atenció sanitària”. Segons Ros, darrere de la supressió d'aquest servei hi ha la voluntat d'Aena i del govern estatal de privatitzar l'aeroport de Girona. “Volen reduir a la mínima expressió l'aeroport i vendre'l al primer que vingui”, va manifestar.

La UGT ha escrit una carta adreçada a la ministra de Foment, Ana Pastor, en què reivindica la restitució del servei d'infermeria, i ha recollit més de vint mil signatures que donen suport a aquesta petició. Després de l'acte de protesta a la terminal, els manifestants es van desplaçar, en una caravana de cotxes, fins a la seu de la Subdelegació del Govern a Girona, on van lliurar la carta adreçada a la ministra Pastor i les signatures.

LA XIFRA

20.000
signatures
de treballadors i passatgers de l'aeroport ha recollit la UGT per demanar el servei d'infermeria.

LA DATA

16.07.12
El punt d'assistència
sanitària que hi havia a l'aeroport a càrrec d'una infermera es va tancar per ordres d'Aena.

LA FRASE

Per sort, no s'ha produït cap cas greu. Però si hi hagués un atac de cor, l'afectat podria morir
Camil Ros
secretari de política sindical de la UGT de CATALUNYA
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.