Infraestructures

infraestructures

El govern espera que l'Estat rebaixi les taxes de l'aeroport

Considera que ha de vetllar per mantenir l'activitat i les companyies actuals, si no la infraestructura serà deficitària

El govern espera que l'Estat rebaixi les taxes de l'aeroport de Girona i eviti així posar en risc l'activitat actual a les instal·lacions de Vilobí i la presència de Ryanair. Segons el projecte de pressupostos, l'aeroport de Girona tornarà a aplicar les taxes de viatgers que li pertoquen per categoria, i no gaudirà de l'exempció que es va fer per aquest 2012, segons la qual se li aplicaven les taxes de la categoria inferior. Això pot posar en risc el conveni amb Ryanair, ja que el document estableix que la companyia té llibertat per incomplir el conveni i fer una programació de vols més reduïda si hi ha una pujada de taxes.

Per això ahir el director general de Transports i Mobilitat de la Generalitat, Ricard Font, va afirmar que espera que l'Estat mantingui la disposició addicional per reduir les taxes: “És un tema de voluntat política, i s'ha d'entendre que ajudant l'aeroport de Girona ajuden també l'economia i el turisme gironí.” A més, Font va insistir que la infraestructura ha donat beneficis la majoria dels últims anys, i que si s'hi redueixen l'activitat i el nombre de viatgers tornarà a ser deficitària, com el 2011: “Per això el que seria normal és no tocar les coses i deixar les taxes com estan, precisament perquè no són gaires les infraestructures rendibles.”

D'altra banda, Font també ha reclamat al govern del PP que mantingui el compromís de fer viable l'aeroport de Girona, i ha lamentat que s'acusi la Generalitat de no haver fet prou per diversificar les companyies: “Totes les companyies comercials que operen a Girona ho fan amb acords amb l'AGI, perquè des del territori sempre hem cregut en l'aeroport, i perquè funcioni bé cal també que l'Estat hi cregui.” De fet, el PP va afirmar que intentaria mantenir les taxes durant el procés de negociacions per aprovar el projecte definitiu dels pressupostos de l'Estat per al 2013.

LA FRASE

Mantenir les taxes de l'aeroport és voluntat política, el que cal és ajudar l'economia gironina
Ricard Font
director general de transports i mobilitat

LA DATA

01.01.13
És el dia
en què hauran d'entrar en vigor les noves taxes un cop s'hagin aprovat els pressupostos del 2013.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.