Infraestructures

Infraestructures municipals de Paterna agreujaren les pluges

La coalició Compromís presenta una moció amb un paquet de mesures per a la normalització dels danys produïts

Compromís per Paterna, que ha realitzat un estudi propi sobre les causes de l'agreujament de les pluges caigudes sobre el municipi, amb material audiovisual propi i facilitat per algunes associacions de veïns i ciutadans que de manera particular han lliurat el dit material, conclou que “certes decisions sobre la construcció d'infraestructures de sanejament són les que han provocat que l'aigua tornara als seus llits habituals en Paterna i que els danys materials foren de dimensions desmesurades”.

L'informe elaborat per Compromís per Paterna “evidència que el corrent de les pluvials que venien de la canalització del Barranc de la Font no va poder continuar el seu recorregut natural cap al riu, perquè els col·lectors sota la linea de FGV foren insuficients i es varen taponar amb la brutícia del barranc. El cabdal desbordat no va poder ser absorbit pels vials del PAI dels Molins, al costat de les vies del metro, on no es troben prou albellons per captar l'aigua desbordada, que a més trobava l'impediment del mur de la via de FGV per desaiguar a l'horta, i va propiciar que la riuada arribara al centre del nucli urbà. Tot això dins de les obres d'urbanització del PAI del Sector Río, de gestió municipal. Queda clar que l'ajuntament té també la seua responsabilitat.

La coalició denunciants insta al govern d'Agustí que exigisca a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer que garantisca el correcte estat de neteja dels barrancs i que a més, a qui corresponga, que faça les modificacions al mur de la via per a evitar repeticions de la riuada.

Però a més de tot això, el mal funcionament del col·lector de pluvials dels carrers 293, 299 i 232, executat per l'ajuntament amb càrrec al Pla E, ha motivat les inundacions dels garatges de la zona. I les inacabades obres de l'eix viari del carrer 133, amb càrrec al Pla Confiança, han mostrat el mal disseny del nou col·lector, que en unes parts va caure obstaculitzant el normal pas de les aigües i en d'altres va ser incapaç d'absorbir l'aigua, provocant la més important inundació que es recordava a la zona.

D'altra banda, l'estudi observa també els greus problemes de fàcil solució a les instal·lacions de comunicacions de la central de la Policia Local de Paterna, així com el funcionament irregular del generador d'emergència que va provocar el caos als sistemes informàtics i telefònics, fent que els serveis entraren per mig del 112 i dels telèfons mòbils personals dels agents en servei.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.