Infraestructures

infraestructures

Les obres per ampliar l'eix transversal estan al 80%

Es manté la previsió de posar en servei la carretera el mes de gener

Els treballs del projecte es concentren ara en les tasques d'acabament de la via, com ara la senyalització i la seguretat

Les obres de desdoblament de l'eix transversal van al ritme previst i, si no hi ha novetats, la nova carretera es podrà posar en servei el mes de gener. Actualment, tots els trams estan entre el 80% i el 90% pel que fa al grau de compliment de les obres. Les grans estructures ja estan pràcticament acabades, i els dos carrils desdoblats són perfectament visibles en gran part del traçat. Ara, algunes de les obres de més envergadura es concentren en el nou accés final amb l'A-2 a Caldes, que serà on acabarà l'eix transversal. D'aquesta manera, la C-25 fins a la rotonda de l'aeroport i l'AP-7 serà només un ramal d'aquest tram final.

Els treballs es concentren ara, en bona part dels trams, en les tasques d'acabament i posada a punt de l'obra, com ara la instal·lació de la senyalització i les mesures de seguretat, i també a completar els accessos. Malgrat això, es manté la decisió d'obrir al mateix temps els 143 quilòmetres de la infraestructura, de manera que no s'avançarà la posada en servei de cap dels trams. Aquesta era una petició que alguns dels alcaldes afectats de la Selva havien fet el mes de juny, ja que alguns dels trams ja aleshores estaven gairebé acabats.

Mètode de finançament

Les obres de desdoblament de l'eix es pagaran amb el sistema de peatge a l'ombra, segons el qual la Generalitat pagarà a la concessionària Cedinsa els 733 milions d'obra més els costos de finançament i conservació en funció dels vehicles que hi passin durant 33 anys. Per això el govern va anunciar la voluntat d'aplicar-hi l'eurovinyeta, i així recuperar costos i també reduir-hi la presència de camions.

LA XIFRA

143
quilòmetres
són els que s'han desdoblat de l'eix transversal entre Cervera i Caldes de Malavella.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.