Infraestructures

infraestructures

L'accés nord de l'AP-7 a Figueres no s'acabarà aquest any

El Ministeri de Foment no hi ha donat encara llum verd i això ha endarrerit la tramitació de l'obra d'Abertis, que trigarà tres mesos

L'alcalde pressionarà perquè es desencalli el projecte

L'accés nord de l'AP-7 a Figueres no es podrà completar aquest any, com havia assegurat el Ministeri de Foment, ja que el projecte presentat per la concessionària de l'autopista encara està pendent del permís del govern espanyol.

Fonts de la concessionària de l'autopista, Abertis, afirmen que el projecte és al ministeri des d'abans de l'estiu i que fins ara no han rebut cap resposta. Això endarrerirà l'inici de les obres i la previsió de la concessionària és que les feines no es puguin començar aquest any.

El problema és que un cop rebut el vistiplau del govern espanyol caldran entre dos i tres mesos per fer la tramitació; és a dir, per fer les expropiacions dels terrenys, per posar a licitació i adjudicar l'obra.

El Ministeri de Foment s'havia compromès amb l'Ajuntament de Figueres a fer aquesta obra aquest 2012 i fonts de la Subdelegació del Govern espanyol asseguraven ahir que, de fet, l'aprovació per part de Foment ha d'estar a punt d'arribar i que es manté el compromís per tirar endavant el projecte.

Si l'aprovació del projecte d'Abertis arriba aquest mes, les obres podrien començar a principi del 2013, tot i que la concessionària de l'autopista no vol fer previsions de calendari fins que tingui la confirmació del govern espanyol que ja pot tirar endavant l'obra.

Sobre el retard previst en l'inici de les obres, l'alcalde de Figueres, Santi Vila, va dir ahir que les últimes notícies que tenia del govern espanyol eren que el projecte tira endavant. “Confio que les properes setmanes es desencalli definitivament perquè seria inexplicable que el Ministeri de Foment ho demorés un altre cop”, va dir Vila, que hi va afegir que pressionarà Madrid perquè doni el llum verd al projecte.

Ara la sortida nord de l'AP-7 a Figueres només permet una part dels moviments, i les obres que la ciutat reclama des de fa anys han de servir perquè es pugui completar aquest accés. Quan es va construir es va fer de manera que només es podien fer els moviments relacionats amb el nord. L'enllaç milloraria l'accés a la ciutat i a la nova presó.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.