Infraestructures

transports

El 25% dels usuaris de l'aeroport de Girona és català

Augmenta el percentatge respecte de l'anterior estudi d'Aena

Una quarta part dels usuaris de l'aeroport de Girona és resident a Catalunya. Aquesta és una de les dades que es recull en l'últim estudi d'Aena sobre el perfil del viatger, que es va fer durant el mes de juliol entre 3.614 enquestats, i que ahir es va fer públic. Aquest 25% d'usuaris catalans representen un augment respecte del 21% registrat en els estudis anteriors, del 2008 i 2005. L'informe demostra que els usuaris de l'aeroport l'utilitzen sobretot per anar de vacances, un 78% del total. Un 12% viatja per visitar parents o amics i un 6% són viatgers de negocis, unes xifres comprensibles també tenint en compte el moment en què es va fer l'enquesta. Cada vegada hi ha també més usuaris que viatgen sols –ara són un terç–, mentre que un 38% ho fa amb una altra persona, i un 26% en grup d'entre tres i set membres.

Pel què fa a l'estada del viatge, un 60% de qui arriba s'hi està entre 2 i 7 dies. I pel que fa a les nacionalitats, un 27% són espanyols, un 14% són anglesos, un 10% són italians, un 8%, holandesos, i un 7%, alemanys. Els viatgers del Regne Unit han baixat, i els espanyols han crescut. La gran majoria d'usuaris tenen entre 15 i 39 anys. Quant a la manera d'arribar-hi, l'autobús és la més habitual, amb un 41%.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.