Infraestructures

infraestructures

Ripoll no vol perdre el centre de manteniment de la línia fèrria de Puigcerdà

Reclamarà a Adif que no l'inclogui en un pla estatal de racionalització

Disset famílies i el futur del sector nord d'aquesta línia en depenen

El tram nord de la línia fèrria Barcelona-La Tor de Querol, el del Ripollès i la Cerdanya, és el que està a més altura de tots els de l'Estat espanyol i ha estat amenaçat de tancament diverses vegades. L'Ajuntament de Ripoll vol que Adif sigui conscient d'aquesta realitat i, per això, ahir a la nit el ple va aprovar demanar-li que no tanqui la base de manteniment que té a la vila, tal com es temen que passi els sindicats del sector. No és que Adif hagi certificat que la tanca, sinó que està treballant en un pla estatal per veure de quines bases pot prescindir, i els treballadors de l'ens a Ripoll tenen por que estiguin a dins d'aquest pla i de passar a dependre de la base de Barcelona. Això comportaria, segons l'alcalde, Jordi Munell (CiU), perdre disset famílies.

En concret, el ple va acordar demanar a Adif informació detallada d'aquest pla, reclamar a la ministra de Foment, Ana Pastor, i al president d'Adif, Gonzalo Ferre, que no tanquin la base, i als diputats gironins en el Congrés dels Diputats, que facin les gestions oportunes per evitar-ho.

El ple va aprovar també la modificació de l'ordenança que regula el procediment per acollir-se al programa de bon comportament ciutadà en la separació de residus urbans. Fins ara fixava una deducció de 20 euros del rebut de les deixalles per als qui l'acreditaven, i, ara, el preu es fixarà quan s'aprovin la resta d'ordenances.

LA XIFRA

12
famílies
depenen de la base de manteniment que el gestor d'infraestructures Adif té a la capital del Ripollès.

LA FRASE

És una línia de muntanya, i tancar la base de manteniment seria una imprudència
Jordi Munell
alcalde de ripoll

Més activitat quirúrgica

El ple va acordar per unanimitat reclamar al Departament de Sanitat que incrementi l'activitat quirúrgica a l'hospital del Ripollès, amb seu a Campdevànol, per reduir les llistes d'espera. Cal recordar que ha estat el centre gironí en què hi ha hagut l'increment més important de les llistes d'espera, un 184%. Miquel Rovira (CiU) va informar que tot i l'increment el centre es manté en una mitjana d'espera de 3,3 mesos i, per tant, inferior a la catalana. El ple, a més, va donar llum verd a una moció de suport a la declaració sobiranista aprovada pel Parlament.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.