Infraestructures

infraestructures

Foment agilitarà la reposició al parc Central de Girona

La ministra Pastor agafa el compromís en una reunió amb Puigdemont, que li transmet un seguit de millores

El Ministeri de Foment s'ha compromès a accelerà i agilitar la reposició del parc Central de Girona, així com la resta de zones que han resultat afectades per les obres del TAV. Així ho va acceptar la ministra de Foment, Ana Pastor, dimarts passat en una trobada a Madrid amb l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont.

En aquest sentit, Puigdemont va qualificar la reunió de “positiva” i va parlar de “bona receptivitat” de les peticions que va arribar a Pastor amb relació a l'extens projecte ferroviari. L'alcalde també va subratllar “el compromís clar de normalitzar la zona del parc Central al més aviat possible, retirar tanques i garantir passos transversals”. La visita de Puigdemont va servir per posar sobre la taula peticions com ara el pas subterrani amb el TAV que permeti eliminar el passadís actual, així com el futur del tren convencional i la necessitat de compensacions econòmiques pee als barris més afectats. Girona no ha xifrat aquestes compensacions econòmiques, però creu que és de justícia que el ministeri valori aquesta possibilitat perquè aquests diners puguin revertir en millores als barris de Sant Narcís i Santa Eugènia.

Puigdemont considera que després de la trobada “hi ha disponibilitat per arribar a acords” sobre els temes que més preocupen la ciutat. Amb relació al tren convencional, Foment considera que el consistori hauria d'assumir part del cost, una possibilitat que Puigdemont va deixar clar que “està fora de l'abast” de l'Ajuntament. Ara es farà un informe amb les peticions per negociar-les amb nous contactes entre el consistori i el ministeri que se celebraran en les pròximes setmanes.

LA DATA

09.01.12
va ser la data
en què l'alcalde Puigdemont va sol·licitar per carta una reunió amb la ministra Pastor.

Un conveni per fixar els acords entre les parts

Un dels objectius de l'Ajuntament de Girona és arribar a firmar un conveni que fixi els acords i les atribucions de cadascuna de les administracions, deixant clars els calendaris d'execució de cadascuna de les actuacions. Puigdemont avança que el ministeri vol fer una anàlisi econòmica de les peticions que fa Girona. La reunió es va gestar el
8 de gener amb la posada en marxa del TAV.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.