Infraestructures

infraestructures

Entitats locals lideraran un projecte d'anàlisi dels efectes del TAV a Girona

Es tracta d'una xarxa europea de dotze ciutats mitjanes que analitzaran les oportunitats de futur

Els resultats marcaran les polítiques a desenvolupar

Una quinzena d'entitats locals lideraran un projecte europeu que pretén analitzar l'impacte i les oportunitats que suposa l'arribada del TAV a la ciutat de Girona i a la seva àrea d'influència. Es tracta d'un projecte europeu anomenat Enter.Hub en què participen dotze ciutats mitjanes que disposen d'un node rellevant de transport, i que ha de permetre redefinir aspectes territorials, infraestructurals, el sistema de transport o el planejament, entre altres coses.

El projecte el lidera la ciutat italiana de Reggio de l'Emília i la ciutat de Girona liderarà conjuntament amb la ciutat sueca d'Örebro l'anàlisi dels efectes de les estacions intermodals en la seva àrea d'influència. A l'estiu es va fer a Girona una reunió prèvia i ara la capital gironina ja forma part d'aquesta xarxa, que ha de tenir els resultats de tot el treball l'abril del 2015. L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, va destacar que la participació en aquest projecte “respon a una necessitat detectada per tots”, i va adoptar el compromís que els resultats que doni la culminació del procés serveixin “de full de ruta per fer les accions necessàries i treure el màxim rendiment de la infraestructura”. El coordinador del grup de suport local, Josep Campmajó, com a integrant de Girona Avança, va advertir que el projecte neix “net de condicionants i objectius, i serà l'anàlisi de la realitat que marcarà el camí a seguir”. Per això, Campmajó espera que els resultats siguin “vinculants”, i va posar en relleu el model triat per Europa d'afavorir “la governança compartida” entre la ciutadania i les administracions.

Reparació d'esquerdes al viaducte del tren

Aquesta setmana Adif ha iniciat una actuació puntual per reparar unes esquerdes aparegudes al viaducte del tren. La intervenció s'està fent en un petit tram a tocar de la plaça Poeta Marquina, molt a prop de l'estació de Renfe. L'empresa Composan està fent aquests dies forats a les esquerdes detectades per injectar-hi a l'interior un tub i un material que garanteixin la compactació dels materials. Adif subratlla que l'operació “s'emmarca en el manteniment preventiu habitual”, i destaca que en cap cas les esquerdes “suposen cap problema estructural” ni comporten cap perill per a la seguretat de la infraestructura. De fet, els treballs s'han començat aquesta setmana i la previsió és que s'acabin abans del 15 de febrer. Els treballs arriben quan el consistori vol saber l'estat en què es troba la infraestructura.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.