Infraestructures

Infraestructures

El jutge no accepta la denúncia contra els veïns del TAV

La reclamació per danys la va presentar l'UTE AVE Girona i no pas Adif

El consistori en va negociar la retirada

El jutge no va acceptar a tràmit la denúncia de reclamació de danys que va presentar l'UTE AVE Girona contra alguns veïns que durant una manifestació el 23 de gener van acabar donant coces fins a tirar a terra una de les tanques de l'obra del TAV a Girona.

La denúncia la va presentar el dijous 24 de gener a la comissaria integrada dels Mossos i la Policia Municipal a la seu de la Generalitat l'UTE AVE Girona, i no pas Adif com per error es deia en aquest diari en l'edició d'ahir i com va explicar l'ens públic en una nota d'aclariment.

El responsable municipal del projecte ferroviari i portaveu de CiU, Carles Ribas, va explicar ahir que el consistori “havia demanat a Adif que intervingués amb l'UTE perquè es procedís a la retirada de la denúncia”. Des del consistori es van tenir contactes amb els responsables màxims de l'obra pertanyents a Adif i l'ens públic va procedir a fer les gestions necessàries perquè es retirés la demanda. En fer el pas, però, es van trobar que la denúncia no havia estat acceptada pel jutge en qüestió.

Compromís d'Adif

L'ens públic Adif també reitera el compromís amb els ciutadans de Girona de dur a terme totes les obres i treballs que li pertoquen a través de les empreses que treballen en el projecte amb “un clima de màxima col·laboració” amb el consistori, amb el qual manté reunions constants, i amb els mateixos veïns. Cal tenir present que ara Adif i l'UTE AVE Girona tenen com a objectius principals l'obra per recuperar el carrer Josep Maria Gironella i el sector de la plaça d'Europa, seguint el projecte proposat pel consistori per reordenar el sector.

Els veïns, farts d'obres, no volen les tanques

Els veïns de Sant Narcís estan farts de les obres i ja han anunciat que volen la retirada immediata de les tanques per poder recuperar una part del parc Central. Les mobilitzacions han pujat de to des de final de gener, quan es va tallar el passeig d'Olot i la tensió va acabar amb les puntades de peu a una tanca fins que aquesta va caure a terra. Anuncien més mobilitzacions.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.