Infraestructures

infraestructures

Els nens de Bàscara se sumen a la protesta a l'N-II

Van aprofitar que havien tallat la carretera per fer-hi una rua de carnaval, i van llegir un manifest que havien consensuat

Demanen que no hi passin camions i que la carretera no divideixi el poble

Els nens de l'escola de Bàscara es van afegir ahir a la mobilització dels veïns de la població que des de principis de setmana tallen cada dia la carretera N-II a l'altura del municipi. Aprofitant que la carretera estava tallada, la rua de carnaval dels 118 alumnes de l'escola Joan Reglà va poder transcórrer per l'N-II sumant-se a les 150 persones que es manifestaven, i els nens hi van llegir un manifest consensuat el dia anterior en una assemblea extraordinària a l'escola. El text recull els problemes als quals són confrontats els escolars diàriament: “Per anar a l'escola, a buscar el pa, el diari o qualsevol cosa, ens hem d'esperar una bona estona perquè els camions van ràpid i no paren. No podem creuar la carretera sols. És un lloc perillós.” En l'apartat dels desitjos, els nens demanen “que no hi passin tants camions”. “Podrien passar per l'autopista pagant un bon preu. L'autopista és un lloc més gran i segur; i que la carretera no divideixi el poble en dos.”

La directora de l'escola Joan Reglà, Araceli Delgado, explica que el centre escolar és a cent metres de l'N-II i que ja hi ha hagut ensurts amb nens o avis per culpa del trànsit; per això els nens, com a ciutadans, van voler expressar-se. “Aquí, tot i ser al mig del poble, els nens no poden venir sols a peu o en bicicleta a escola. Ahir va ser un dia històric, per primer cop van poder fer la rua per l'N-II”, diu la directora.

Només des de dilluns passat, i a petició de l'escola i l'Ajuntament, els Mossos d'Esquadra són presents a hores d'entrada i sortida de l'escola per vigilar el pas de vianants.

LES FRASES

Per anar a l'escola, a buscar el pa o el diari, cal esperar molt. Els camions van ràpid i no paren. No podem creuar la carretera sols. És perillós
Que no hi passin tants camions. Podrien passar per l'autopista, que és un lloc més gran i segur
Manifest dels nens de l'escola Joan Reglà

A la Jonquera volen els camions

Sònia Martínez, alcaldessa de la Jonquera, comparteix com a “solució provisional” l'obligatorietat per als camions de circular per l'autopista, però demana a les institucions que estan negociant aquest tema que “siguin sensibles amb els serveis dels quals disposen els camioners a la frontera de la Jonquera, i que es possibiliti als transportistes l'autorització d'ús de les sortides 1 i 2 de l'AP-7 per poder utilitzar els serveis que ofereix la Jonquera”. En un comunicat, l'alcaldessa explica que entén i comparteix les preocupacions per la situació de l'N-II, però subratlla que aquest municipi s'ha dotat els últims anys d'unes infraestructures úniques a Europa que donen servei als vuit mil camions que passen diàriament per aquesta frontera: quinze gasolineres, serveis de dutxes, bugaderies, perruqueries, restaurants, centres comercials, tallers mecànics i de pneumàtics, centres de rentat i milers de metres quadrats d'aparcaments públics i privats.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.