Infraestructures

Infraestructures

Els veïns de Bàscara ara ocupen l'N-II dos cops al dia

Amplien les mobilitzacions amb un ús massiu dels passos de vianants de les set a les vuit del vespre

L'accident d'ahir a Pontós, amb un veí del poble implicat, mobilitza més la població

Un centenar de veïns de Bàscara es van dedicar ahir entre les set i les vuit del vespre a fer un ús intensiu del pas de vianants amb semàfor situat al mig del poble. Des d'ara aquesta acció es repetirà cada dia a la mateixa hora de dilluns a divendres, i s'afegirà al tall de carretera N-II que la població també protagonitza cada dia de les nou a les deu del matí d'ençà tres setmana per reclamar que es desviï el pas dels camions per l'autopista i no passin més per la carretera que travessa el poble. La decisió d'ampliar la mobilització que fins ara només es feia al matí ja s'havia plantejat en les assemblees de veïns, però es va precipitar ahir al matí quan es va saber que s'havia produït un altre accident de trànsit a l'N-II [vegeu peça] en el qual estava involucrat, un cop més, un veí de Bàscara.

“En les últimes tres setmanes ja s'han produït quatre accidents en un tram de cinc quilòmetres d'aquesta N-II. És un clam. Ja està bé. Això ho han de parar i la mobilització pren més força”, explicava ahir vespre Eugènia Carbó, una de les portaveus de la plataforma.

Sol·licitant repetidament el semàfor per donar pas als vianants, els veïns (gent gran, grups de joves i pares acompanyats dels nens) van aconseguir que s'acumulessin llargues cues de camions i cotxes a banda d'aquest pas i dels dos altres passos de vianants (sense semàfors) que hi ha al pas de l'N-II per Bàscara.

Al cap de mitja hora, però, el trànsit es va fer més escàs perquè el servei de trànsit va desviar la circulació –com ja fa als matins– per evitar que s'acumulessin els vehicles al pas pel municipi. Tot i això els veïns no es van desanimar i van mantenir la mobilització com havien previst fins a les vuit. “Almenys així el poble queda tranquil una estona”, deien alguns dels presents. L'alcalde, Lluís Lloret, també manifestava el seu suport a l'acció d'ahir vespre dient que li agradava perquè era “una manifestació legal”.

Després de tres setmanes tallant l'N-II, la mobilització a Bàscara no només no afluixa sinó que s'amplia i la plataforma no descarta més accions, com ara marxes lentes. El moviment que va començar de forma espontània s'ha anat estructurant i els veïns ara ja s'han constituït com a plataforma Prou Camions N-II. “L' objectiu és que treguin els camions de l'N-II i no pararem fins a aconseguir-ho. D'accidents n'hi ha hagut i n'hi haurà sempre, però els camions han de passar per l'autopista i han de treure aquest pes de l'N-II”, diu Eugènia Carbó.

LA FRASE

En les últimes tres setmanes hi ha hagut quatre accidents en un tram de 5 quilòmetres. Ja n'hi ha prou
Eugènia Carbó
portaveu de la plataforma

Dos ferits en l'accident del matí

La col·lisió entre dos turismes ahir a l'N-II al pas per Pontós va deixar un ferit en estat crític i un altre de lleu, segons informava el Servei Català de Trànsit. La col·lisió es va produir quan faltaven pocs minuts per dos quarts de vuit del matí al quilòmetre 742 de l'N-II. El ferit va ser traslladat en un helicòpter del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) a l'hospital Josep Trueta de Girona, mentre que el ferit lleu va ser evacuat en ambulància a l'hospital de Figueres. Tot i el sinistre, no va caler tallar completament l'N-II i es va donar pas alternatiu fins a les nou del matí. Fins al lloc de l'accident, s'hi van desplaçar sis dotacions dels Mossos d'Esquadra, cinc dels Bombers de la Generalitat i dues ambulàncies i un helicòpter del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM).

acn

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.