Infraestructures

Intensifiquen la mobilització de la tarda al pas de vianants

Des de dimecres, la protesta també es repeteix a final de tarda amb un ús intensiu dels passos de vianants

La plataforma no vol entrar a valorar una variant de Bàscara que no fa unanimitat

Per tercer dia, els veïns de Bàscara també van provocar divendres una llarga cua de cotxes entre les set i les vuit de la tarda. Des de dimecres, aquesta segona mobilització diària consisteix a fer un ús intensiu dels passos de vianants. Dimecres passat es van limitar a activar repetidament el semàfor per aturar els cotxes. Dijous i divendres, les persones concentrades també es van dedicar a utilitzar massivament el pas de vianants que no té semàfors, i van provocar llargues aglomeracions de cotxes en la línia recta que ve d'Orriols.

Aquesta setmana passada, a Bàscara, l'anunci de Foment que ha donat llum verd a les obres per obrir l'accés nord de l'AP-7 a Figueres no ha tranquil·litzat els veïns. Consideren que això no els solucionarà el problema. En la plataforma Prou Camions a l'N-II tampoc volen entrar a valorar si els 300 milions que Foment vol dedicar al desdoblament de l'N-II de Girona a la Jonquera inclouran o no inclouran una variant a Bàscara. “Nosaltres ens centrem a demanar que tots els camions passin sempre per l'autopista, com es fa a tot Europa, no només com una solució provisional”, repeteixen els portaveus de la plataforma. El projecte de variant no fa unanimitat entre els veïns perquè molts consideren que ja estan prou encaixonats entre l'autopista i la via de l'AVE i que una variant només destrossaria una mica més el territori.

Malgrat tot, l'alcalde, Lluís Lloret, vol creure que els 300 milions previstos inclouran una via ràpida encara que sigui de només un carril en cada sentit i l'Ajuntament ja es va pronunciar per un traçat del costat de l'autopista.

Lloret critica, però, que no s'acabi de prendre una decisió i que vagin sortint notícies contradictòries sobre aquest afer.

LA DATA

31/01/13
Un grup de veïns va tallar l'N-II
. Des de llavors, de dilluns a divendres tallen la via al matí i ara també a la tarda.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.