Infraestructures

Infraestructures

Impulsaran mocions en els municipis de l'N-II perquè es desviïn els camions

El manifest de la plataforma Prou Camions N-II s'enviarà a tots els partits polítics i ajuntaments

L'assemblea de Bàscara acorda fer més accions

El manifest de la plataforma Prou Camions a l'N-II que han redactat els veïns de Bàscara tindrà una versió redactada en format de moció que es proposarà als municipis perquè els consistoris s'adhereixin a la petició de desviar els camions per l'AP-7. La plataforma transmetrà el manifest a totes les forces polítiques i, a hores d'ara, ja té el suport de la CUP, que portarà el text a Girona, Figueres i Blanes i es proposa portar-lo al Parlament. El manifest també es difondrà entre la ciutadania i les entitats, i tindrà una versió digital al portal www.change.org per recollir firmes de suport.

El text es va aprovar definitivament ahir en una assemblea general que va reunir prop d'un centenar de persones a Bàscara. El document recull la freqüència elevada d'accidents a l'N-II amb camions implicats, la quantitat de trànsit diari en aquesta carretera i la infrautilització de l'autopista com a principals arguments per plantejar dues exigències: que de manera immediata el trànsit de camions es traslladi a l'AP-7 i que es faci la inversió necessària per eliminar els punts negres de l'N-II. Per denunciar el grau de sinistralitat de la situació actual es destaca que “el risc de patir un accident greu en els trams no desdoblats de l'N-II és cinc vegades superior que a l'autopista, i que en el 75% dels accidents a la N-II hi ha implicat un camió”.

Arguments econòmics

A banda de criticar l'estat precari de l'N-II i de culpar-ne la manca d'inversió del govern espanyol, la plataforma també argumenta amb criteris econòmics. El manifest recull que, per conveni, “Abertis rep una indemnització desorbitada per part de l'erari públic, que pot arribar a 3.000.000.000 d'euros, si no s'assoleix un mínim de vehicles a l'AP-7”. “Amb el desdoblament de l'N-II, es disminuiria encara més el trànsit de vehicles per l'AP-7 i s'incrementaria aquesta indemnització”, hi afegeixen, a l'hora que destaquen que “fent passar els camions per l'AP-7 s'augmentaria la xifra de trànsit i disminuirien, així, les milionàries penalitzacions”.

LA FRASE

El risc de patir un accident greu en els trams no desdoblats de l'N-II és 5 vegades superior que a l'AP-7
Manifest per a la prohibició del pas dels camions per l'N-II

Un pessebre reivindicatiu a l'N-II

L'assemblea dels veïns de Bàscara va deixar clar ahir que “després del nou ajornament de la data d'abolició del pas de camions per la carretera N-II per part dels que no compleixen” no es creuen ja cap data i tiraran endavant més accions de protesta. S'organitzarà un pessebre vivent a l'N-II el 24 de març, es planteja una marxa lenta de cotxes i també es preveu una mobilització coincidint amb la celebració del mercat dels tortells, el 17 de març. La unanimitat a l'assemblea només es va esquerdar en un parell d'ocasions: quan una veïna es va queixar dels talls de la carretera a la tarda, que, segons va dir, no són “legals”, i quan un transportista va argumentar que l'única solució possible era la gratuïtat per als camions a l'AP-7. La plataforma va deixar clar que aquest no era el seu combat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.