Infraestructures

Infraestructures

Els transportistes diuen que es mobilitzaran “com a Bàscara” si han de pagar

Asetrans es va reunir divendres amb la direcció general de Transports de la Generalitat i demana la gratuïtat per a camions entre les sortides 4 i 5 de l'AP-7

Les empreses del sector del transport avisen que no estan disposades a pagar qualsevol tipus de peatge, encara que sigui amb un descompte del 50 per cent, si se'ls prohibeix circular per l'N-II al tram gironí. L'associació de transportistes gironins (Asetrans) anuncia que estudiarà “totes les actuacions que estiguin al seu abast, ja siguin legals o mobilitzacions com les que estan fent els veïns de Bàscara” per defensar els seus legítims interessos. Onetrans, (associació de transportistes a l'Estat espanyol), ja ha donat el seu suport als transportistes gironins i és molt més explícita, apuntant accions que podrien significar “el tall del trànsit a l'AP-7”.

Carlos Palacios, secretari general d'Asetrans, explica que volen ser constructius i evitar al màxim els perjudicis, però que no acceptaran “que se'ns vulgui fer pagar la solució d'un problema de què som les víctimes”.

Com a alternativa a la prohibició que se'ls està plantejant de circular en tot el tram gironí de l'N-II, Asetrans proposa que per arreglar provisionalment el problema del pas dels camions per Bàscara, es continuï permetent el trànsit de camions per l'N-II fins al peatge 5 de l'AP-7 (sortida en direcció a l'Escala) i que el recorregut entre aquesta sortida 5 i la sortida 4 (peatge de Figueres Sud) sigui gratuït per als camions. La mesura es podria ampliar fins a la sortida 3 (Figueres Nord) quan estigui habilitada.

Reunió a Girona

Els transportistes gironins van fer aquesta proposta divendres passat a Pere Padrosa, director general de transports de la Generalitat, que es va reunir a Girona amb les empreses del sector per recollir la seva opinió sobre la propera prohibició, per als camions, de circular per l'N-II. L'opinió unànime que va recollir el director de transports va ser la negativa a la prohibició de circulació per l'N-II si no se'ls ofereix una alternativa que sigui gratuïta. Segons Palacios, la reunió que va tenir lloc divendres a Girona entre la direcció general de Transports de la Generalitat i els transportistes de tot l'Estat espanyol va ser una reunió consultiva, en què no es va presentar cap proposta concreta per part de la Generalitat i en què es va voler escoltar el parer dels transportistes sobre la possible prohibició de circulació per l'N- II entre Maçanet i la Jonquera.

Els tres tombs per l'N-II a Bàscara

Els veïns de Bàscara que continuen mobilitzats des de fa més d'un mes per exigir que treguin els camions de l'N-II que passen pel mig del poble, aprofitaran la jornada d'avui en què el municipi celebra el Mercat del Tortell per donar més ressò a la seva lluita. Durant el dia es posarà una parada informativa de la plataforma Prou Camions N-II i es farà difusió i recollida de signatures del Manifest que la plataforma ha començat a distribuir.

Per altra banda, avui a la tarda es farà la cercavila de la festa dels Tres Tombs, que enguany, com a acció reivindicativa, farà passar els carruatges per l'N-II i tallarà la via. A les sis de la tarda hi haurà l'inici de la festa, i cap a dos quarts de set es preveu fer la cercavila per l'N-II.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.