Infraestructures

Girona ja disposa del tercer enllaç a l'AP-7

La construcció de la sortida oest ha durat aproximadament un any i ha tingut un cost de prop de 12 milions

El 2014 es podrà circular gratuïtament pels cinc enllaços

Ahir al migdia va entrar en funcionament la nova sortida de l'AP-7 a l'oest de Girona que permet als conductors que entren o surten de la ciutat fer-ho pel sector de Domeny, també anomenat centre. Les obres d'aquest nou enllaç, a càrrec del Ministeri de Foment, es van iniciar el gener del 2012 i s'han acabat aquest mes. La construcció d'aquest enllaç, que té deu peatges, ha representat el moviment de 350.000 m³ de terra. I ha tingut un cost d'11.880.000 euros. El director general de Carretera de l'Estat espanyol, Jorge Urrecho, va justificar l'endarreriment d'una setmana de la posada en marxa de la nova sortida a pesar que les obres estaven ja acabades adduint que faltaven alguns tràmits, com ara l'aprovació de les noves tarifes.

El titular estatal de Carreteres va destacar que la posada en marxa del nou enllaç “no s'ha de veure com un fet aïllat, sinó que està emmarcada en la planificació de les infraestructures” dissenyades per a Girona i que tenen com a eixos centrals l'AP-7 i l'A-2. Així, i sobre els dos enllaços que en aquests moments es troben en procés de construcció, el director general d'Abertis, Josep Lluís Giménez, va indicar que el de Fornells de la Selva s'inaugurarà a l'estiu i el de Vilademuls, a principis del 2014. “Tota l'obra de la circumval·lació a quatre carrils estarà completament acabada el primer trimestre del 2014”, va dir Giménez.

Des d'ahir, es pot circular des de Girona Sud fins a Girona Nord passant per l'enllaç de l'oest gratuïtament. I a principis del 2014 la circulació des de Fornells fins a Vilademuls tindrà aquest mateix tracte. El director general de Carreteres va subratllar que, un cop estiguin acabades, l'execució de les obres de la circumval·lació de Girona haurà representat una inversió de 300 milions d'euros.

A l'acte d'inauguració hi van assistir autoritats com ara l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont; el regidor de Mobilitat, Joan Alcalà, i els alcaldes de Sant Gregori i Salt.

LA FRASE

L'obra de la circumval·lació a quatre carrils estarà el 2014
Josep Lluís Giménez
director general d'abertis

LA XIFRA

12
milions
és el cost que han tingut les obres de la nova sortida de l'AP-7 per Girona, que han durat menys d'un any.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.