Infraestructures

infraestructures

El TAV directe de Barcelona a París no s'estrenarà a l'abril

La data del 28 d'abril anunciada no es podrà complir per problemes tècnics

L'entrada en servei de la línia directa del TAV Barcelona-París, sense haver de canviar de tren a Figueres-Vilafant, com passa des del 8 de gener passat, no es podrà estrenar el 28 d'abril tal com havia previst el Ministeri de Foment. Les companyies Renfe i SNCF han al·legat motius tècnics i d'homologació per justificar aquest altre retard, que també ha admès Foment, sense que cap de les parts s'atreveixi ara a confirmar una nova data per a la inauguració. Tot i això, segons una informació publicada al diari digital La Clau la data més probable per fer efectiva la línia directa podria ser la del 26 de maig.

Diversos combois de les dues companyies ja han avaluat aquestes últimes setmanes els sistemes d'electrificació i les vies de la línia Barcelona-París. En el cas del comboi de l'SNCF, ja va arribar fins a Sants, mentre que el comboi de Renfe es va aturar a la Borgonya, a un centenar de quilòmetres de París. Tot i que les proves es van qualificar com “un èxit” i auguraven una estrena sense retards, la compatibilitat dels dos sistemes ha estat més complexa del previst.

En aquest cas sembla ser que el retard és degut al fet que l'alineació sobre el sistema de seguretat europeu ERTMS, que permet a qualsevol tren circular per qualsevol país, sense problemes de llenguatge informàtic, no està a punt en els TGV francesos.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a