Infraestructures

INFRAESTRUCTURES

Excés de velocitat d'un 53% de vehicles al nucli de Celrà

El RACC conclou que el tram de 2,3 km de la C-66 al centre del poble requereix voreres més amples i bandes rugoses

Més de 12.600 cotxes passen cada dia per la travessera urbana

El Reial Automòbil Club de Catalunya (RACC) acaba de fer un estudi de cinc infraestructures viàries del país, i conclou que un 53% dels vehicles que circulen per la C-66, al nucli de Celrà, ho fan per sobre dels 50 km/hora. L'estudi ha analitzat una mostra de la circulació d'un total de 400 vehicles en dies feiners. L'auditoria del RACC aconsella que la travessera urbana de Celrà tingui voreres més amples i bandes rugoses, entre altres millores. Segons les dades del RACC del període 2009-2011, 12.612 cotxes passen cada dia per la travessera urbana de Celrà.

El responsable de seguretat viària del RACC, Lluís Puerto, va dir que la mostra inclou dades de diferents franges horàries. Del 53% de vehicles que van a més de 50 km/h, 38 (un 9,5%) supera els 60 km/h. N' hi ha 80 (un 20%) que circulen entre 55 i 60 km/ h i 94(un 23,5%) entre 50 i 55 km/ h.

El RACC ha tingut en compte la mobilitat, la seguretat viària i l'adequació (integració) urbana. La travessera urbana de Celrà té una bona puntuació (62 punts sobre 100) i tres estrelles RACC, les mateixes que Cubelles (Garraf), una menys que Altafulla (Tarragonès) i una més que les travesseres urbanes d'El Masnou (Maresme) i Monistrol de Montserrat (Bages).

El RACC enviarà l'estudi a la Direcció General de Carreteres i als ajuntaments. Lluís Puerto destaca que es podrien fer millores a un preu raonable. “Es poden fer coses no gaire costoses com bandes rugoses, escurçament dels carrers'un dels carrils [com a Monistrol] o construcció d'una rotonda”, va dir Puerto. “No són inversions elevades, però podrien marcar la diferència en seguretat”.

Fa un any, el govern de Celrà (CUP-iCelrà) va demanar a la Generalitat, titular de la C-66, que hi instal·lés un semàfor per raons de seguretat. La Generalitat va instar els responsables municipals a assumir-ne el cost (60.000 euros), a la qual cosa van renunciar.

Millorar la senyalització

Tot i la bona nota general de Celrà, el RACC recomanarà al seu govern que millori els cartells de senyalització d'orientació i que es plantegi la introducció d'un carril bici o la plantació d'arbrat i mobiliari perquè la via s'humanitzi. Puerto va fer públics els resultats de l'auditoria en un hotel, al costat del delegat de RACC a Girona, Bartomeu Masllorens.

LES XIFRES

62
punts
sobre 100 dóna el RACC a la C-66 a Celrà. L'adequació urbana (7 punts de 15) rep la nota més baixa.

LA FRASE

Es poden fer coses no gaire costoses, com ara bandes rugoses, escurçament de la via o una rotonda
Lluís Puerto
responsable de seguretat viària del racc
38
vehicles
de 400 –ha quantificat el RACC– van superar els 60 km/h en el pas per la travessera urbana de Celrà.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.