Infraestructures

infraestructures

El PSC de Girona veu prepotència de CiU en les obres del TAV

Bosch critica que el govern de la ciutat no negocia prou amb govern i Estat

El diputat Àlex Sáez vol explicacions

El PSC va criticar ahir les gestions del govern de la ciutat de Girona, de CiU, a l'hora d'instar l'Estat a agilitzar la reposició del parc Central, afectat per les obres del tren d'alta velocitat (TAV). Segons la portaveu del PSC a Girona, “el govern de CiU no negocia prou bé [amb Foment i les administracions]. Sembla més un equip de comunicació que un equip de govern. Parlen molt, però les paraules no es tradueixin en fets”, assenyala Bosch.

Bosch lamenta que la reposició del parc Central de Girona s'eternitzi més enllà del que estava previst. Recorda que el PSC, en el govern de Girona fins al 2011, havia “avançat” un conveni amb Adif per a les millores de la zona afectada per l'alta velocitat, però CiU no l'ha sabut culminar, entenen.

La cap de l'oposició de Girona considera “evident” la falta de capacitat de negociació de l'Ajuntament que encapçala Carles Puigdemont amb la Generalitat i l'Estat espanyol. Segons Bosch, “les bones relacions que sembla que té el conseller Santi Vila amb la ministra de Foment [Ana Pastor] no fan que Girona sigui entre les prioritats [estatals]”.

Pia Bosch ha explicat que són els veïns del barri de Sant Narcís, amb els seus impostos, les conseqüències de cinc obres d'obres al Parc Central i als carrers adjacents. En declaracions a l'agència ACN, Pia Bosch ha explicat: “CiU confon la prepotència amb l'exigència. No esgota totes les vies de negociació [amb l'Estat].” El govern de CiU subvencionarà part de l'IBI als veïns i comerciants afectats per les obres del TAV.

Proposició al Congrés

Pia Bosch va comparèixer ahir en una roda de premsa amb el diputat del PSC al Congrés, Àlex Sáez. El parlamentari gironí ha presentat una proposició no de llei al Congrés dels Diputats en què reclama que el govern espanyol faci aquestes obres i indemnitzi veïns i comerciants. “El PSC sempre ha demanat que el tren convencional vagi sota terra. Som l'única veu coherent”, van coincidir a dir Sáez i Bosch.

LA FRASE

El govern de Girona no negocia prou bé. Sembla més un equip de comunicació que un equip de govern
Pia Bosch
PORTAVEU DEL PSC A GIRONA

LA XIFRA

2
anys
“infructuosos”, segons la portaveu del PSC. Bosch diu que la reposició del parc Central no avança per CiU.

Bosch: “I l'estació d'autobusos?”

Pia Bosch considera que l'equip de govern de Girona hauria de treure l'entrellat de la futura estació d'autobusos subterrània, que haurà de construir la Generalitat. “El govern també té feina pendent amb l'estació d'autobusos. On és el projecte? Ningú no l'ha vist ni l'ha ensenyat”, lamenta l'exdelegada del govern.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.