Infraestructures

INFRAESTRUCTURES

UP reclama a Adif set milions dels expropiats

Alguns han rebut per carta la negativa de l'ens a pagar pels terrenys del TAV

Membres d'Unió de Pagesos (UP) es van concentrar ahir al davant de la Subdelegació del Govern espanyol per reclamar a Adif que pagui els gairebé set milions d'euros que, segons els seus càlculs, l'ens ferroviari estatal deu a uns 120 propietaris de terrenys afectats pel tren d'alta velocitat (TAV) a les comarques gironines. Els manifestants van entrar al registre un escrit en què exposen la situació dels propietaris i en què exigeixen cobrar els diners pactats “de manera immediata”.

El coordinador territorial d'UP, Xavier Frigola, va explicar que estan disposats a “endurir” les mobilitzacions per reclamar que els propietaris de terrenys expropiats o ocupats durant les obres rebin la compensació econòmica que van acordar amb l'administrador d'infraestructures.

Frigola va recordar que alguns d'aquests acords es van pactar fa quatre anys i critica que ara Adif hagi comunicat a una cinquantena dels afectats que es fa enrere en l'acord sobre la valoració dels terrenys. “A pagès encara creiem que la paraula és sagrada i no entenem per què no compleixen el que van acordar”, va lamentar.

Uns dos milions de la suma són interessos

Segons càlculs d'UP, el deute net d'Adif amb els propietaris pels terrenys expropiats o ocupats és d'uns 5 milions, però a aquests diners cal sumar-hi 1,8 milions més en concepte d'interessos de demora, pel temps que han trigat a pagar. Pel sindicat, el rebuig de l'administrador estatal d'infraestructures als acords signats és un “disbarat”, ja que, a banda de suposar un greu perjudici per als afectats, que tardaran encara més temps a cobrar, la demora del procés acabarà sent també negativa per a l'administració, que a la llarga haurà de pagar uns interessos de demora encara més elevats.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.