Infraestructures

infraestructures

Foment diu que aplicar l'eurovinyeta agreujarà la situació dels transportistes

El director general de Transport Terrestre va fer ahir a la Cambra de Comerç de Girona una xerrada sobre la nova llei que regularà el sector

El director general de Transport Terrestre del Ministeri de Foment, Joaquín del Moral, va manifestar ahir a Girona que la implantació de l'eurovinyeta no està en aquests moments “sobre la taula” del govern estatal. “La ministra de Foment entén que no és el moment d'implantar-la perquè el sector del transport està vivint dificultats i no estaria en disposició de fer front una nova trava econòmica, ja que això és una despesa addicional.” Del Moral va fer aquestes declaracions després d'explicar, a la Cambra de Comerç de Girona, la nova llei d'ordenació del transport terrestres (LOTT), que entrarà en vigor el 25 de juliol.

Les manifestacions del director de Transport Terrestre es produeixen dies després que el govern de la Generalitat hagi tret a informació pública el decret de transposició de la directiva europea que li ha de permetre cobrar l'eurovinyeta als camions de més de dotze tones que travessin l'eix transversal. La previsió és aprovar-lo a la tardor, després de “concertar” la mesura amb el sector del transport, i posar en funcionament el peatge de pas el segon semestre del 2014.

Del Moral va participar ahir en el Cercle d'Infraestructures organitzat per la Cambra de Comerç per explicar els principals canvis que preveu la LOTT. Va destacar que, amb la nova llei, es pretén frenar l'intrusisme en el sector, simplificar el tràmits a l'hora d'obtenir autoritzacions i fer les gestions de manera telemàtica.

LA FRASE

El sector viu dificultats i no està en disposició de fer front a una nova trava econòmica
Joaquín del Moral
director general de transport terrestre de foment

LA XIFRA

12
tones
serà el pes que tindran els camions als quals se'ls començarà a cobrar l'eurovinyeta l'any que ve.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.