Infraestructures

Autoritzacions per a la MAT a Riudarenes i Santa Llogaia

L'Estat publica les autoritzacions administratives per iniciar les obres del ramal i les dues subestacions

El Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme ha autoritzat Red Eléctrica per tirar endavant dues fases més del desenvolupament de la línia de molt alta tensió (MAT) a les comarques de Girona. Per una banda, el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) recollia ahir l'autorització administrativa per al ramal de la MAT des de prop de Bescanó cap a Santa Coloma de Farners i fins a Riudarenes, on s'autoritza també la construcció d'una subestació que tindrà com a finalitats principals proveir d'electricitat el TAV i reforçar la distribució elèctrica a la Costa Brava. Jordi Gironès, alcalde de Riudarenes –municipi que s'havia manifestat en contra d'aquest projecte–, explicava ahir que no tenia encara cap notificació oficial d'aquesta autorització. “Red Eléctrica ens va informar uns mesos enrere que es reactivava aquest projecte que havia quedat aturat des de fa tres o quatre anys, però no en sé res més. Les obres necessiten una llicència municipal i quan rebem una notificació oficial decidirem quina ha de ser la nostra posició”, deia ahir Gironès.

També a Santa Llogaia

D'altra banda, el BOE també publicava ahir l'autorització per a Red Eléctrica per tirar endavant la subestació aèria de Santa Llogaia. En aquest cas, es tracta de la subestació que permetrà convertir la línia de 400 kV en una línia de 132 kV que haurà de millorar el servei elèctric a l'àrea de l'Empordà.

Tant pel que fa al ramal de Riudarenes com a la subestació de Santa Llogaia, es tracta ara per ara de l'autorització administrativa i els dos projectes queden pendents de l'aprovació definitiva del mateix ministeri. Amb l'autorització administrativa, però, Red Eléctrica pot començar immediatament les primeres obres dels dos projectes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.