Infraestructures

infraestructures

Adif licita la gestió del centre logístic de Portbou

L'adjudicatari gestionarà i comercialitzarà tots els espais i serveis

Adif ha decidit treure a licitació un contracte per a la gestió i comercialització dels espais i serveis en el Centre Logístic Ferroviari de Portbou, en el marc d'un pla del Ministeri de Foment per incentivar la participació publicoprivada, mitjançant l'entrada d'operadors que prestin directament els serveis en el transport de mercaderies per ferrocarril. El 2011 ja es va licitar per dos anys la prestació de serveis complementaris i auxiliars en aquest centre logístic gironí, però ara s'ha decidit anar més enllà i el nou adjudicatari serà també qui gestionarà i comercialitzarà tots els espais, instal·lacions i recursos de la instal·lació. Així, Adif cedirà l'ús d'un espai de 35.600 metres quadrats perquè es pugui fer el transbord de mercaderies entre vagons d'amplada ibèrica i l'internacional, amb vies de les dues amplades i quatre grues pòrtic. Segons consta en el plec de condicions del concurs, l'adjudicatari estarà obligat, en “aquesta instal·lació ferroviària amb caràcter de servei públic”, a la prestació dels serveis complementaris a les empreses ferroviàries i altres candidats que ho demanin.

El contracte inicial serà de quatre anys, prorrogable a dos anys més –i fins a deu si hi inverteix més de mig milió d'euros–, i la presentació d'ofertes acabarà el 20 d'agost.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.