Infraestructures

EQUIPAMENTS

Setcases senyalitza els llocs d'interès amb Braille i QR

Els panells informatius tracten també d'activitats vinculades al poble, com ara la transhumància

L'Ajuntament de Setcases ha començat a desplegar aquesta setmana uns panells informatius sobre els llocs d'interès arquitectònic i històric del poble, així com de les seves activitats tradicionals. Els panells tenen una estructura metàl·lica i inclouen textos en llenguatge Braille per a invidents i codis QR per a dispositius mòbils, a través dels quals l'usuari accedeix a dades complementàries.

Els senyals contenen una imatge antiga del lloc on estan situats o de l'activitat ressenyada, una explicació en català, castellà, francès i anglès, i un plànol del nucli.

El projecte, que es desenvoluparà en dues fases, inclou un total de catorze panells, que tracten de la plaça dels Estudis, la música i la dansa, la força de l'aigua (els molins), contes i llegendes, el treball de la fusta, els hostals, les mines, l'església de Sant Miquel, la transhumància, les fargues, el botànic Joan Isern i Batlló i els traginers. En un altre senyal es dóna la benvinguda al poble i es facilita informació general del municipi amb el lema Setcases, molt per fer. Entre altres dades, s'hi esmenten els establiments comercials i s'hi reprodueix un mapa del terme municipal.

L'objectiu de la iniciativa –han explicat des de la regidoria de turisme– és la difusió del patrimoni històric i cultural de Setcases entre els visitants. L'empresa Culturània és la que ha executat el projecte.

LA XIFRA

14
plafons
formen el projecte de senyalització cultural i històrica que s'ha començat a instal·lar a Setcases

Un creixement basat sobretot en la ramaderia

El fet d'incloure la transhumància entre els temes que es tracten en els nous panells no és anecdòtic. Des de la mateixa regidoria de turisme s'explica que el desenvolupament de Setcases des del punt de vista urbanístic i turístic experimentat les últimes dècades es fonamenta en els ramats de bestiar oví i boví que han donat vida a l'economia del municipi des de temps immemorials.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.