Infraestructures

infraestructures

La Garrotxa tindrà a l'octubre fibra òptica a bon preu

Les negociacions permeten rebaixar el preu fins al 10% del previst inicialment

La xarxa ja és a la Vall d'en Bas

Les empreses situades als polígons de la Garrotxa podran contractar el servei de la fibra òptica a partir de l'octubre o el novembre d'aquest any i a un deu per cent del cost previst inicialment. El retard en l'arribada d'aquesta tecnologia i sobretot el preu que calia pagar per tenir-hi accés va ser motiu de queixes i d'una forta polèmica de l'alcalde d'Olot, Josep Maria Corominas, amb Telefónica, que és la concessionària del servei. Ara i fruit de les gestions d'Euram Garrotxa conjuntament amb el Consell de la Garrotxa i del Consorci de Salut Pública i Medi Ambient, els empresaris podran instal·lar l'accés a la fibra òptica per entre 400 i 700 euros. Els preus finals estan pendents de les últimes negociacions.

El programa Catalunya Oberta ha facilitat l'extensió de la fibra òptica a la Garrotxa. En el marc d'aquest programa, la Generalitat ha fet arribar aquesta tecnologia als serveis que té al territori com els jutjats, l'hospital i l'arxiu comarcal, la comissaria dels Mossos, etc. S'ha deixat la xarxa general preparada a la sortida del túnel de Bracons des d'on ara ja s'ha estès fins al polígon industrial de la Serra de la Vall d'en Bas i, aviat, arribarà al de les Preses, i progressivament als altres. Tot plegat obre les portes que els particulars també hi tinguin accés.

LA XIFRA

700
euros
és el màxim que costarà l'accés a la fibra òptica, tot i que el preu es podria reduir fins als 400

LA DATA

10.2013.
És el mes en què
està previst que els empresaris garrotxins puguin començar a contractar la fibra òptica

Queixes que vénen de lluny

A final de 2011, l'alcalde d'Olot va menar la pressa a Telefónica per l'extensió i el preu de la fibra òptica. Va arribar a assegurar-los, que, en cas contrari, faria tots els passos necessaris perquè la Generalitat fes arribar tan aviat com fos possible la xarxa de fibra òptica pública a Olot i a la resta de la comarca, és a dir, la segona xarxa de fibra òptica que hi haurà. No obstant això, es va trobar la sorpresa que Telefónica és qui ha guanyat el concurs públic per estendre la xarxa general. La negociació, però, ha permès trobar un acord entre les parts.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.