Infraestructures

infraestructures

Els abonaments del TAV, sense efecte des de dijous i fins ahir

Un error informàtic impedia fer la formalització i agafar seient

Molts usuaris, obligats a comprar un bitllet normal, que val el doble

Renfe insta els afectats a reclamar

Els usuaris habituals del tren d'alta velocitat que utilitzen els abonaments multiviatge que permeten abaratir molt el cost per trajecte s'han topat els últims dies amb una errada informàtica al servei de venda que els ha impedit formalitzar els bitllets i agafar seient en un tren tant a través d'internet com a les taquilles de les estacions. Des de dijous passat i fins ahir, els passatgers que tenien abonaments no han pogut usar-los i han hagut de comprar bitllets normals per poder accedir als trens. En el cas d'adquirir tiquets d'anada i tornada, el cost per viatge surt al doble que a l'abonament: en el trajecte Girona-Barcelona és de 12,55 euros enfront dels 6,15 del multiviatge; en el de Figueres-Barcelona, de 16,15, enfront de 7,92, i en el de Girona-Figueres, de 5,35, enfront 2,56.

La situació ha causat durant aquests dies desconcert i enuig als usuaris dels abonaments, que segons les últimes dades de Renfe –corresponents als primers sis mesos de funcionament– suposen el 19% dels usuaris del TAV a les comarques gironines.

Des de Renfe es va reconèixer ahir al matí, poques hores abans que s'arreglés el problema, la situació i es va instar els afectats a presentar reclamació. Fonts de la companyia van explicar que la setmana passada es van “implantar millores en el sistema de venda” i que els canvis van provocar errades a l'apartat de formalització dels abonaments, que s'estava treballant per solucionar. A la tarda, el sistema va tornar a funcionar.

Nova data a París

D'altra banda, TV3 va anunciar ahir, tenint com a font un cap de tren de la companyia ferroviària francesa SNCF, que els TAV directes fins a París –sense haver de fer transbord a Figueres-Vilafant– començaran a circular “al voltant de l'11 de novembre”, després de fer la inauguració, “el 27 d'octubre”. Des de Renfe es va assegurar que encara no hi ha data concretada.

LA XIFRA

19
per cent d'usuaris del TAV usen abonaments, segons dades de Renfe corresponents als primers 6 mesos.

LA DATA

03.10.13
És el dia
que va començar l'error informàtic que impedia formalitzar els abonaments del TAV.

Una vaga a França deixa avui els trens a Portbou

Una vaga a l'operador ferroviari francès SNCF contra la reforma del sector que prepara la Comissió Europea –des d'ahir a les vuit del vespre fins demà a les vuit del matí– afecta avui la circulació dels trens que enllacen Catalunya amb l'Estat francès. La principal conseqüència és que els trens regionals amb destinació a Cervera estan iniciant i finalitzant el recorregut a Portbou. El primer tren afectat va ser l'últim regional d'ahir –el que surt de Sants a les 17.16 h i passa per Girona a les 18.48 h–, que havia d'arribar a Cervera a les 19.57 h però que es va decidir que finalitzés a Portbou. La vaga no afecta els TAV a París que surten de Vilafant, però sí el Talgo de Lorca a Montpeller d'ahir i avui i el de Montpeller a Cartagena d'avui i demà, en què els viatgers amb origen o destinació a l'Estat francès seran traslladats per carretera.

L'avaria, ahir al matí, d'un tren de rodalies a Barcelona va afectar la xarxa de rodalies però també els regionals de la línia de Girona, amb retards de fins a una hora.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.