Infraestructures

infraestructures

Unió de Pagesos no entén que Adif torni a aixecar actes d'ocupació pel TAV

Ho considera un fet “insòlit” i sosté que afecta 241 pagesos de l'Alt Empordà

Segons Adif és “un tràmit necessari” per poder pagar les indemnitzacions

Unió de Pagesos denuncia que Adif torna a aixecar actes per dur a terme expropiacions del TAV a Girona, un fet que el sindicat considera totalment “insòlit”, i encara més quan les obres no només estan acabades, sinó que es van inaugurar al gener d'aquest any. Segons el gremi de pagesos, Adif ha convocat a partir d'avui 241 propietaris de finques afectades pels diversos projectes modificats; és a dir, aquells en què va ser necessari ampliar les expropiacions inicials de la línia Girona a Figueres. Fonts d'Adif van treure importància ahir a les crítiques dels pagesos i van explicar que “només es tracta d'un tràmit administratiu derivat dels mateixos expedients d'expropiació”, que ha de servir per acabar de regularitzar superfícies que ja havien estat ocupades amb el permís dels propietaris i que, en cap cas, “són deguts a cap obra nova”.

Xavier Frigola, coordinador territorial de Girona d'Unió de Pagesos, va destacar ahir que no “entenen a què és deguda aquesta maniobra d'Adif” perquè “els pagesos ja van signar de bona fe per ampliar els terrenys inicials” i quan no es tracta de noves afectacions pendents d'executar, sinó que es tornen a afectar finques ocupades. Frigola remarca que els pagesos afectats per les obres ja van facilitar l'ocupació dels terrenys després que Adif es comprometés a pagar el mateix valor que per les finques matriu afectades originàriament. Ara, i aquesta és una queixa dels sindicats i dels mateixos afectats, “no se'ls ofereix ni la meitat d'aquest valor en la majoria dels casos”, per la qual cosa sospiten que pot ser “una operació per acabar pagant menys o dilatar el procés”.

L'alcalde de Bàscara, Lluís Lloret, un dels municipis afectats per aquestes tramitacions, ha confirmat aquest procés i ha coincidit amb el sindicat de pagesos a considerar que “certament és bastant insòlit que per un tràmit administratiu tornin a demanar firmes d'expropiació per uns terrenys que ja van ser expropiats en el seu moment i en què ja s'han fet les obres i han estat inaugurades”.

Segons Adif, un tràmit necessari

Segons Adif, aquest tràmit administratiu, derivat dels mateixos expedients per dur a terme l'aixecament d'aquestes actes, és necessari perquè és el que permetrà fer “efectives les indemnitzacions”, ja sigui via acord entre les parts, en aquest cas propietaris amb Adif, o perquè s'arribi a una resolució del jurat provincial d'expropiacions.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.