Infraestructures

La línia del TAV de Girona guanyarà 3 trens per sentit

Passarà a haver-hi 13 freqüències sobretot gràcies als nous enllaços amb França

A més, hi haurà un nou tren a primera hora des de Figueres i s'endarrereix la sortida de l'últim des de Madrid

Renfe va anunciar ahir que amplia l'oferta en la línia d'alta velocitat Figueres-Girona-Barcelona: hi passarà a haver tretze trens en cada sentit, tres més que fins ara. El president de la companyia, Julio Gómez-Pomar, va aprofitar la inauguració de la sala club de l'estació de Girona per anunciar la millora i explicar que la major part de l'augment de freqüències del servei Avant es deurà a la posada en marxa el 15 de desembre de les noves connexions amb França.

També va destacar que es modificaran els horaris del primer tren en direcció sud i de l'últim en direcció nord “per poder connectar millor amb els horaris de treball dels ciutadans”. Aquesta era una de les grans reivindicacions dels usuaris des de la posada en marxa del servei, aviat farà un any. Així, a partir del 7 de gener es posarà un nou tren a primera hora del matí des de Figueres –que sortirà a les 06.30h, i permetrà ser a Girona a les 06.46 h, a Barcelona a les 07.25 h i a Madrid a les 10.10 h–, i a partir ja del 15 de desembre s'endarrereix una hora la sortida de l'últim tren de Madrid (de les 17.30 h a les 18.30 h), comboi que tindrà menys parades i passarà per Barcelona a les 21.30 h (ara ho fa a les 20.50 h) i arribarà a Girona a les 22.09 h (ara a les 21.27 h) i a Figueres a les 22.23 (ara a les 21.43 h)

A més, el llançament de les línies Barcelona-París, Barcelona-Lió, Barcelona-Tolosa i Madrid-Marsella, farà, lògicament, reajustar bona part dels horaris actuals dels serveis Avant que enllacen Barcelona-Girona-Figueres. Només mantindran l'horari aproximadament la meitat dels trens actuals.

Cap a França i Madrid

L'estació de Girona serà parada en tots els nous trens amb França i, per tant, passa a sumar 5 noves connexions internacionals: dos trens diaris en cada sentit amb París, un amb Lió, un amb Tolosa i un amb Marsella.

Pel que fa als trens amb Madrid, es perdrà un tren directe per sentit –ara n'hi ha 9 de diaris i es passarà a 8–, però Renfe destaca que amb el reajustament d'horaris hi haurà ara tres altres trens per sentit en què l'enllaç a Sants per canviar de tren serà només de mitja hora.

LA FRASE

L'estació de Girona passarà dels 2.630.000 viatgers del 2012 a més de 2.800.000 el 2013
Julio Gómez-Pomar
president de renfe

Conveni amb el Museu del Ferrocarril

Renfe aportarà al Museu del Ferrocarril de Catalunya 41.000 euros per recuperar la locomotora Mataró, única rèplica de la que va fer el primer trajecte, segons el conveni signat ahir a Girona.

15.000 bitllets venuts dels nous enllaços a França

En una setmana s'han venut 15.000 bitllets entre l'Estat espanyol i l'Estat francès per als trens que es posaran en marxa el dia 15, segons va avançar ahir el president de Renfe, Julio Gómez-Pomar.

Aposta pel corredor mediterrani

El president de Renfe va destacar que “les noves connexions entre Catalunya i el sud de França alimentaran el corredor mediterrani”, però va remarcar la necessitat del projecte del tercer fil.

“Alta sintonia” amb el govern per a rodalies

El president de Renfe va destacar l'“alta sintonia” amb la Generalitat sobre l'engegada de rodalies a Girona, Tarragona i Lleida, però va dir que és al govern català a qui toca anunciar les decisions.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia