Infraestructures

Abertis diu que el desviament de camions li surt “neutre”

La concessionària de l'AP-7 afirma que l'augment de trànsit queda compensat pels descomptes i sobrecostos

Estudia modificar les condicions per als moviments interns

El director general d'Abertis, Josep Lluís Giménez, va negar ahir que Abertis s'hagi “enriquit” gràcies al desviament de camions de l'N-II a l'AP-7 per les comarques gironines i va assegurar que la mesura els ha sortit “neutre”, sense guanyar-hi ni perdre-hi. Giménez va xifrar l'augment que els ha suposat de trànsit en uns 7.000 camions, amb un increment percentual del 30%. Però va assegurar que aquest major volum de trànsit no els ha suposat guanys perquè “entre els descomptes i els sobrecostos que tens en suportar el trànsit sobre autopista queda neutralitzat”. Per exemple, va dir que ha augmentat el nombre d'accidents a l'autopista i que això suposa uns costos de gestió.

Moviments interns

La patronal del transport a Girona, l'Asetrans, ha denunciat traves per obtenir la màxima bonificació del 50% si es fan desplaçaments interns i ha afirmat que el desviament serveix per “enriquir” Abertis. Giménez va negar els guanys però va admetre que als camions que surten i tornen a entrar no se'ls aplica el descompte. “Hem hagut d'introduir mesures per evitar que es pugui produir frau” amb conductors que només entrin i surtin pel descompte, va dir Giménez, que va afirmar, però, que estan “valorant la possibilitat de poder modificar-ho”. El responsable d'Abertis va emmarcar algun possible canvi en la reunió que es farà a l'abril, coincidint amb l'any de l'entrada en funcionament, entre el ministeri, la Generalitat i la concessionària. En global, Giménez va insistir en fer un “balanç força positiu” d'una mesura, en què “tothom ha sortit beneficiat, sobretot la societat, ja que el principal objectiu era augmentar la seguretat a l'N-II i això s'ha aconseguit”.

LA XIFRA

30
per cent
és l'augment del trànsit de camions que hi ha hagut a l'AP-7 des de l'entrada en vigor del desviament.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia