Infraestructures

infraestructures

El PP diu que les indemnitzacions del TAV es desencallaran

El grup del PP al Congrés va traslladar ahir al grup d'ERC el compromís del Ministeri de Foment de desencallar la situació de l'impagament de les indemnitzacions a alguns dels expropiats per ADIF pel traçat del TAV a la demarcació de Girona. La diputada d'ERC-Catalunya Sí, Teresa Jordà, havia de presentar una proposició no de llei a la comissió d'administracions públiques per instar el govern espanyol a abonar, a través d'ADIF, el pagament de les indemnitzacions que es van pactar en el seu moment amb els propietaris de les finques expropiades. Jordà, però, va acceptar ajornar la proposta a causa del compromís del ministeri que li va traslladar el PP. “Preferim col·laborar per trobar una solució perquè els afectats resolguin un problema que fa cinc anys que dura, abans que buscar una derrota parlamentària segura que difícilment serviria per millorar la situació dels afectats”, va explicar Jordà, que va remarcar que la proposició “no s'ha retirat, només s'ha ajornat”, i que continuarà pressionant el ministeri perquè la solució arribi tan aviat com sigui possible.

ERC recorda que durant l'execució del projecte del TAV i per exigències d'aquest, ADIF va ampliar els terrenys expropiats a alguns propietaris i l'estiu passat va decidir que els pagaria la meitat del que els pertoca per les terres que es van ocupar inicialment, generant així greuges comparatius.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia