Infraestructures

infraestructures

Acaben les obres del dic exterior del port de Blanes

Ports de la Generalitat ha reforçat el dic de recer per evitar que els forts onatges afectin les zones de transició

Ports de la Generalitat ha acabat l'obra que completa el dic de recer exterior del port de Blanes amb la finalitat d'evitar que els forts onatges afectin les zones de transició en algun tram del dic. Les obres, que tenen com a objectiu donar més funcionalitat i seguretat a les instal·lacions i impulsar les activitats que es duen a terme al recinte portuari, han suposat una inversió d'un milió d'euros i van acabar tres setmanes abans dels cinc mesos previstos inicialment.

El projecte ha suposat l'execució d'una banqueta de 8 metres d'amplada i 30 metres de longitud, submergida i adossada en un tram del dic. La banqueta provoca la ruptura de l'onada i evita que l'onatge arribi amb tota l'energia a l'espatller. També s'ha fet un recreixement de l'espatller i un petit botaones.

El dic de recer exterior té una longitud total de 595 metres, que es distribueix en tres alineacions i dos tipus de dics: en talús i en vertical. I ha estat a la zona de transició entre els dos tipus que hi ha hagut ultrapassaments d'onatges. Un equip tècnic va estudiar el comportament natural de la infraestructura marítima a ple rendiment –sobretot els ultrapassaments causats pels temporals de l'octubre i el novembre del 2012– i arran d'aquests estudis es va decidir reforçar aquestes zones de transició.

LA XIFRA

1
milió d'euros
han costat les obres per reforçar el dic de recer que ha efectuat Ports de la Generalitat.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia