Infraestructures

El bitllet de tren a la T1 del Prat tindrà un cost extra

Foment reitera que l'accés a la terminal de l'aeroport es farà a través d'un pla de col·laboració publicoprivada

El ministeri sosté que el corredor mediterrani entrarà en funcionament el 2015

El Ministeri de Foment va reiterar ahir que està estudiant fer arribar els trens de rodalies a la terminal 1 de l'aeroport del Prat a través d'un projecte publicoprivat i que l'usuari hauria de pagar un suplement en el bitllet per accedir-hi. Així ho va expressar el secretari d'estat d'Infraestructures, Transport i Habitatge del Ministeri de Foment, Rafael Catalá, en un col·loqui organitzat pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) i Barcelona Centre Logístic de Catalunya (BCL).

“Com que els temps pressupostaris són els que són i l'obra és cara, estudiem models de col·laboració publicoprivada amb participació de l'usuari, tal com passa a les grans capitals europees com Londres”, va argumentar Catalá, que va explicar que està treballant amb la Generalitat i amb l'Ajuntament de Barcelona per recuperar aquest projecte.  

Actualment, els usuaris que viatgen en tren de rodalies fins a l'aeroport del Prat només poden arribar a la terminal 2 i allà agafar un autobús gratuït per arribar a la T1, una solució que des del govern es considera poc competitiva i un greuge en comparació amb la connexió intermodal que té l'aeroport de Madrid-Barajas.

També es va preguntar a Catalá quin interès té el seu govern pel corredor mediterrani després que hagi transcendit que el PP inclou en el programa electoral per a les eleccions europees el corredor central. El secretari d'estat va evitar respondre si l'executiu considerava més important aquest últim i va assegurar que el corredor mediterrani, en què aquest any s'han invertit 570 milions, entrarà en funcionament el 2015.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia