Infraestructures

Els passatgers de Renfe de Cornellà, sense ascensor

Els dos elevadors estan avariats des de principis d'any i no s'arreglaran fins passat l'estiu

Els usuaris es queixen de la dificultat de les escales i de l'excessiva separació entre els trens i l'andana

Que una estació de tren no tingui ascensor i l'única manera de passar d'una andana a l'altra sigui per unes incòmodes escales és dolent. Que una estació tingui dos ascensors per salvar aquests obstacles i que faci mesos que no funciones és pitjor. Perquè és com una burla als passatgers que s'enfronten als 75 esglaons i que es presenten insalvables quan una persona va amb un cotxet, un carro ple a vessar, unes crosses o una cadira de rodes. És el que denuncien els usuaris de l'estació de Renfe de Cornellà, que es queixen de les dificultats que els suposa el fet que ara només hi hagi dos trams d'escales estretes per passar d'un cantó a l'altre de les vies.

“Ja fa temps que els ascensors no funcionen. A un li van donar un cop de peu i l'altre es va avariar i encara no l'han arreglat”, explica la cambrera del bar. En aquesta estació fa anys que es van tancar les guixetes de venda de bitllets i aquests s'han de comprar, a part de les màquines, a les persones que s'ocupen del bar i estan subcontractades per Renfe. “La gent es queixa a mi, i sort que no duc cap logo de Renfe perquè si no seria pitjor”, explica la taquillera-cambrera. “L'altre dia, per exemple, em va venir una parella indignada. Ell anava amb cadira de rodes. Ella, amb un cotxet i un nadó”.

Una altra queixa habitual és la distància que queda entre l'esglaó d'accés al tren i l'andana, agreujat perquè l'entrada i sortida de l'estació fa un revolt i la separació pot superar els 40 centímetres. L'estació de Renfe a Cornellà no s'ha vist beneficiada de cap obra de remodelació recent com sí s'han dut a terme a poblacions properes, com l'Hospitalet, Gavà o Castelldefels, on l'accés als trens és més còmode per l'elevació de les andanes. Segons expliquen des de Renfe, no hi ha p revista cap obra de reforma de l'estació. I pel que fa als ascensors, des de la companyia assenyalen que van deixar de funcionar, respectivament, el gener i el febrer passat. Ja s'ha assignat un pressupost per reparar-los, però aquests treballs s'han de posar a licitació i adjudicar. Renfe calcula que aquests tràmits faran que la reparació dels ascensors no es pugui dur a terme fins passat l'estiu.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia