Infraestructures

REE: sense la MAT de la Selva el TAV té risc d'“aturar-se”

El màxim responsable de línies elèctriques de la companyia es mostra disposat a negociar amb la Generalitat i l'Ajuntament de Santa Coloma, però avisa que veu “complicat” fer grans canvis

El ramal de la MAT de la Selva és necessari perquè la subestació de Riudarenes és vital per al TAV –que si no té risc de patir aturades– i en aquest moment del projecte és “complicat” fer-hi grans canvis. Aquest és el missatge que va transmetre ahir Carlos Collantes, director general de Transports de Red Eléctrica, és a dir, el màxim responsable de les línies de la companyia. En una trobada amb la premsa a la seu d'Alcobendas de l'elèctrica, Collantes va avisar que sense la subestació de Riudarenes “si falla qualsevol altra subestació contigua, el tren s'aturarà”. En aquest sentit, va explicar que “normalment es fan subestacions que permeten que en falli una altra, però si no construeixes la primera, si falla qualsevol de les contigües podria fer que el tren funcionés malament”.

Pel que fa a fer canvis en el projecte, Collantes va recordar que “el traçat és el que la conselleria de Medi Ambient havia indicat que tindria menor impacte” en el seu dia. Des de REE ja han dit en anteriors ocasions que no veuen viable ni rebaixar la potència d'aquest nou tram de 400 kV a 220 kV ni tampoc soterrar-lo. La companyia descarta, doncs, totes les opcions que se li havien proposat en una moció aprovada al Parlament amb els vots de CiU, ERC, el PSC, ICV i la CUP. Collantes va dir ahir que aquesta moció els “obliga a seure amb les parts implicades”, tant amb el govern català com amb l'Ajuntament de Santa Coloma, “per veure què es pot fer perquè es faci”, i que així ho estan fent, però ho va deixar clar: “Mirarem si es pot fer alguna cosa, però ho veiem complicat.” Mentrestant, la tramitació del ramal segueix el seu curs.

La subestació, aturada

El responsable de les línies de REE va recordar que el ramal de la MAT a la Selva afecta dos municipis i que amb Riudarenes ja s'ha arribat a un acord i signat un conveni i que els queda Santa Coloma, amb qui “sembla que serà bastant difícil”. També va recordar que la subestació de Riudarenes ja té tots els tràmits fets però que no s'està executant com a mostra de bona voluntat: “Com que se'ns pot acusar de no negociar, hem aturat totes les obres de la subestació.” Això, de fet, no suposa cap canvi de calendari, ja que a la subestació li cal el ramal.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia