Infraestructures

Els olotins tindran accés a la fibra òptica a partir del juny

Movistar desplegarà la nova xarxa per fases, i ofereix el servei a un preu similar al de l'ADSL

N'està implantant també a Figueres, i Girona i Salt ja en disposen actualment

Del coure a la fibra òptica. Movistar començarà a cablejar Olot amb fibra òptica a partir del juny, que és a tocar i, per tant, els particulars seran dels primers gironins, després dels veïns de Girona i Salt i a la vegada que els de Figueres, a poder contractar un servei de banda ampla de 100 megabits per segon gràcies a aquesta autopista de les dades que instal·larà l'empresa de telefonia. En l'actualitat, l'ADSL ofereix deu megabits. A més, ho farà a un preu competitiu respecte al preu que paguen actualment els olotins per l'ADSL.

L'anunci l'ha oficialitzat el coordinador de creació de xarxa de planta exterior de Movistar, Francesc Ridao. Ell mateix ha explicat que, en un termini màxim de dues setmanes, els tècnics enllestiran els treballs previs a l'extensió de la xarxa, que consisteixen a revisar la infraestructura actual fent una anàlisi de cada cas. Això determinarà com serà el desplegament que, en un primer moment, preveu que el servei arribi potencialment al 80 per cent dels olotins, a un ritme de 3.000 clients per mes. A partir del juny, es crearà la xarxa en tres fases. Primer, els operaris faran l'estesa de tres xarxes troncals, després, es cablejarà illa urbanística per illa urbanística i, finalment, es durà a terme i a petició de cada client el canvi del coure a la fibra òptica. Movistar preveu enllestir-ho tot en un termini màxim de cinc mesos.

Ridao ha explicat que el desplegament es farà a partir de la central que Telefónica té al carrer Nonet Escubós. Aquesta xarxa oferirà banda ampla, però ja estarà preparada per a la televisió per cable i altres serveis futurs.

L'alcalde d'Olot, Josep Maria Corominas, s'ha manifestat molt satisfet pel desplegament de la fibra òptica a la ciutat i ha remarcat la importància que té perquè, actualment, les tecnologies de la informació i la comunicació són molt necessàries en el dia a dia de les persones. I ha recordat també que Olot havia estat fins fa poc molt mal comunicada en tots els sentits, cosa que durant els últims anys s'ha anat arreglant.

LA XIFRA

3.000
nous usuaris
cada mes preveu Movistar que tindran accés a la nova xarxa de fibra òptica d'Olot

LA FRASE

Olot ha estat sempre molt mal comunicat en tots els sentits. Ara desplegarem la fibra òptica
Josep Maria Corominas
alcalde d'olot

A un preu que no satisfeia ningú

Amb l'inici dels treballs de desplegament de la fibra òptica a Olot a un preu competitiu, Movistar atén la petició que des del territori i canalitzada per l'alcalde d'Olot, Josep Maria Corominas, se li va fer arribar. L'alcalde va arribar a estirar les orelles a la companyia de telefonia pels preus que oferia inicialment i, fins i tot, va recordar que pressionaria perquè la xarxa que la Generalitat va fer arribar ja fa uns mesos a la boca del túnel de Bracons, a les portes de la Garrotxa, fos un ‘caramel' per a altres operadores. Cal tenir en compte que el govern català va fer arribar aquesta xarxa a la Garrotxa per dotar de fibra òptica els serveis que té a Olot: els jutjats, l'hospital, una llar d'infants, les escoles i els instituts, etc. També ho va aprofitar l'Ajuntament per connectar amb fibra òptica tots els edificis municipals. L'extensió d'aquesta primera xarxa pública la va guanyar per concurs Movistar, també.

L'alcalde ha indicat, respecte al cablejat que hi ha a Bracons i que s'està fent arribar als polígons industrials més pròxims, que és una xarxa que no té res a veure amb la de Movistar i per la qual, segons ell, “hi ha gent que s'està movent”. La de Movistar és l'aposta d'un operador privat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia