Infraestructures

Foment desencalla la variant de Valls de l'A-27

La ministra Pastor diu que han pogut recuperar 8,5 milions per activar les obres

La ministra de Foment, Ana Pastor, va confirmar ahir que el govern espanyol ha pogut aconseguir 8,5 milions d'euros addicionals per activar les obres del tercer tram de l'autovia A-27, el que afecta la variant de Valls i que fins ara estava paralitzat. “No hi havia inversió prevista, però hem pogut recuperar diners d'aquí i d'allà per poder reprendre les obres”, va dir ahir després d'inaugurar un equipament cultural a Alcover (vegeu la plana 44).

Aquest tram afecta cinc quilòmetres i és el tercer de l'A-27 (Tarragona-Sant Sebastià). A l'agost es va posar en servei el primer tram, el que uneix Tarragona i el Morell, de 7,7 quilòmetres i en el qual es van invertir 32,8 milions d'euros entre els anys 2012 i 2013, “pràcticament el 50% de la inversió en una obra que va començar el 2007”, segons dades del ministeri.

I fa dos mesos es van reprendre les obres del segon tram, el Morell-variant de Valls, de 9,5 quilòmetres i que representa una inversió de 24,5 milions per a aquest any. L'anunci d'ahir de la ministra Pastor dóna continuïtat a unes obres que fa anys que estan en retard. L'obra de la variant de Valls s'activarà “pròximament”, segons la ministra, que, d'altra banda, també va ratificar que les obres ferroviàries Tarragona-Castellbisbal segueixen el calendari previst perquè el 2016 hi hagi ample de via mixt de Castellbisbal a Vandellòs mitjançant l'anomenat tercer fil. “Els treballs continuen endavant”, va recordar Ana Pastor.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia