Infraestructures

770.000 euros per enderrocar Can Garcia de Manlleu

L'adquisició dels immobles per l'Incasòl és el pas previ a l'enrunament d'aquest primer bloc de 128 pisos

L'enderroc del primer dels dos blocs dels pisos de Can Garcia de Manlleu, el que correspon al carrer Garcia Estrada, és cada vegada més a prop. La determinació de l'Institut Català del Sòl (Incasòl), responsable de l'operació, és que les obres per tirar a terra aquest primer edifici amb els seus 128 pisos comencin finalment abans d'acabar aquest any. La setmana passada es va impulsar el procediment per tirar endavant la contractació de l'enderroc, que sortirà a licitació per un import de 770.000 euros més IVA. Una altra operació que ho accelera és que aquest dilluns Incasòl va signar l'adquisició de 119 dels 128 pisos del bloc afectat, 22 dels 26 trasters i 36 de les 37 places d'aparcament. La resta “s'adquiriran en la convocatòria del setembre de noves actes d'ocupació”, indiquen fonts de l'Incasòl, un cop es disposi de les corresponents resolucions del Jurat d'Expropiació de Catalunya (JEC).

Tot i que la signatura de les actes d'ocupació es va fer a l'ajuntament de Manlleu, fonts municipals insisteixen que tot el procés s'està conduint des del mateix Incasòl, que és el que jurídicament es queda amb la propietat dels pisos, via expropiació, com a pas previ a l'enderroc. Una solució que es va anunciar per primera vegada el 2005, aviat farà 10 anys, i que s'ha anat allargant per qüestions econòmiques però també logístiques, com era resoldre el reallotjament de les famílies afectades, que s'ha retardat molt. Primer havia de ser en noves promocions d'habitatge públic que s'havien d'edificar en diverses parcel·les del municipi. Després, i ja amb l'esclat de la crisi immobiliària a partir de 2008, gestionant l'oferta d'habitatge disponible un cop es van acabar amb dificultats les obres de les úniques promocions que es van arribar a fer als carrers Vilamuntà, Alta Cortada i Miriana, en els quals l'Incasòl hi va fer 70 habitatges per destinar a propietaris dels pisos de Can Garcia amb dret a reallotjament. Per als llogaters, majoritàriament immigrants d'origen magribí, es va posar en marxa un procés de reallotjament dispers, entre la borsa d'habitatge disponible de Manlleu, en col·laboració, per una banda, amb l'Agència de l'Habitatge de Catalunya, i, per l'altra, amb els serveis socials municipals.

LA XIFRA

79
dels 128 habitatges
del primer bloc que anirà a terra ja estan tapiats. Això vol dir un 62%.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia