Infraestructures

S'insta a evitar l'efecte barrera del tren a Girona

El grup local del projecte Enter.hub veu essencial que es ‘cusi' millor la ciutat

El grup de suport local del projecte Enter.hub s'ha marcat com a objectiu treballar per evitar i dissoldre l'efecte barrera que suposa el tren entre l'oest i l'est de la ciutat de Girona. Aquest és un dels reptes que cal que afronti la capital gironina, segons aquest projecte europeu que pretén analitzar l'impacte de l'arribada del TAV a la ciutat. Ahir es va presentar la diagnosi al centre cultural La Mercè.

Des del punt de vista urbanístic, també es va subratllar que la ubicació central de l'estació del TAV “ha de permetre cosir la ciutat i tancar ferides antigues”. En la temàtica de mobilitat i urbanisme, el grup local considera vital posar fi als “espais marginats i degradats que hi ha sota vies”. També es considera que mentre el viaducte es mantingui caldria abordar els problemes de soroll que suposen al centre de la ciutat. Entre altres propostes es considera que l'estació hauria d'estar més ben connectada amb el centre de la ciutat i que els ciutadans que arriben ho poguessin fer per carrers amb baixa densitat de trànsit.

La diagnosi també ha posat en relleu la necessitat de millorar al intermodalitat, ja que, malgrat que sí que hi ha autobusos, taxis, tren convencional i TAV en un mateix punt, no existeix integració tarifària entre els diversos modes de transport. També es recorda que l'estació “s'ha d'integrar en la vida ciutadana i formar una subciutat i un punt de trobada més enllà dels que van a buscar el tren”.

D'altra banda, es detecta la necessitat de millorar la participació ciutadana en tot el procés. El projecte Enter.hub l'integren dotze ciutats europees de mida mitjana que comparteixen experiència i solucions en cada cas. L'abril de l'any que ve s'acabarà el projecte, que inclourà un pla d'acció local que ha de tenir un gran consens i projectes realistes per executar-los.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia