Infraestructures

Acord perquè Caldes vengui aigua a Vidreres tres mesos

Balliu explica que ajudaran el municipi veí sense que el poble en surti perjudicat

L'alcalde vidrerenc diu que la connexió provisional amb altres poblacions costarà uns 30.000 euros

L'Ajuntament de Caldes de Malavella vendrà aigua a Vidreres durant tres mesos (i podria fer-ho tres mesos més), segons el conveni aprovat en la junta de govern de dilluns. L'alcalde, Salvador Balliu (CiU), explica que l'acord no perjudicarà el poble i ajudarà el municipi de Vidreres a sortir d'“una situació d'emergència. És un conveni provisional”.

Després de donar explicacions als portaveus de l'oposició, el conveni aprovat dilluns exposa que Caldes vendrà aigua a l'Ajuntament de Vidreres fins a un màxim de 800 metres cúbics al dia. “Vidreres serà un abonat més”, diu Balliu. L'acord amb Vidreres ha de rebre l'autorització de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA).

Fa tres anys, l'Ajuntament de Caldes va fer unes obres en una canonada que passava pel terme de Llagostera. Els treballs haurien de garantir el subministrament d'aigua a llarg termini a Caldes. “Es va fer pensant a vint anys i per arribar a totes les urbanitzacions”, explica Balliu per il·lustrar que la xarxa està en condicions.

El conveni amb Caldes és el segon que firma Vidreres per pal·liar les deficiències en el subministrament de l'aigua. L'alcalde de Vidreres, Jordi Camps (CiU), diu que en els propers dies es connectaran amb Caldes. Camps diu que la connexió amb Lloret (i el dipòsit de la urbanització Els Pinars) per obtenir aigua de la dessaladora de Blanes ja s'han acabat i han anat a càrrec d'Aqualia. La connexió amb els dos municipis costarà uns 30.000 euros.

Amb els convenis amb Caldes i Lloret, Vidreres confia a posar fi, almenys de manera temporal, als talls d'aigua. Un estudi del Consell Comarcal de la Selva ha constatat que a Vidreres hi ha un dèficit diari de 650 m³ a l'estiu.

LA FRASE

El conveni ha d'ajudar un poble veí a sortir d'una situació d'emergència. És provisional
Salvador Balliu
Alcalde de Caldes (CiU)

Els sis mesos amb aigua de Lloret

La situació “d'emergència” a Vidreres, que reconeix l'alcalde, Jordi Camps (CiU), ja va fer que l'Ajuntament tanqués un anterior conveni amb el de Lloret. Segons l'acord, aprovat per la junta de govern del 4 d'agost, l'Ajuntament vendrà durant sis mesos aigua a Vidreres amb un cabal màxim de 480 m³. Durant el mes d'agost, l'Ajuntament de Lloret ven 450 m³ al dia. El conveni entre Lloret i Vidreres hauria de garantir l'aigua a Aiguaviva Park, Terrafortuna i la Goba, on va haver-hi talls d'aigua al juny.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia