Infraestructures

El PSC denuncia l'incompliment de l'acord amb Ryanair

Sáez recorda que el 2011 es va comprometre a dur 3 milions de viatgers anuals i critica que cap responsable se'n recordi

El diputat gironí del PSC al Congrés, Àlex Sáez, va fer ahir una “denúncia pública” del silenci que hi ha tant a la Generalitat com a les institucions gironines per l'incompliment de Ryanair de l'acord a què van arribar el novembre del 2011 i pel qual la companyia es comprometia a dur els següents cinc anys un mínim de tres milions de viatgers l'any a Girona. Una xifra a la qual no es va arribar ni el 2012 (2,8 milions) ni el 2013 (2,7 milions) i de la qual es quedarà molt lluny aquest any (Ryanair calcula 1,7 milions).

Sáez va recordar ahir que com a contrapartida hi havia una important inversió de l'Agi –format per la Generalitat, la Diputació, la Cambra de Comerç i fins fa poc l'Ajuntament de Girona– destinada a la promoció de l'aeroport –es va parlar de 5,8 milions–, i fins i tot s'hi incloïa una cessió de terrenys prop de l'aeroport perquè Ryanair hi construís un hotel. “L'aeroport va tenint baixades importants i cap responsable ha recordat aquell famós acord”, va subratllar ahir Sáez, que ha preguntat a l'Estat si han fet algun seguiment i tenen alguna iniciativa per millorar les xifres.

De fet, al maig, quan Ryanair va anunciar la forta retallada de vols que farà l'hivern que ve a Girona i que la seva previsió pel 2014 era només d'1,7 milions de viatgers, el conseller Santi Vila va recordar l'acord i va dir que si la xifra de viatgers era menor també ho seria l'aportació de les administracions i el sector privat, però no va donar xifres ni va dir res dels anys anteriors.

LA DATA

16.11.11
és el dia
en què les institucions catalanes i gironines i Ryanair van anunciar que havien arribat a un acord.

LA XIFRA

3
milions
de passatgers l'any és el compromís que Ryanair va assumir el 2011, que mai ha complert.

Prioritats per al pròxim pressupost

Sáez va presentar ahir a la premsa una sèrie de divuit preguntes que ha entrat al Congrés amb la intenció que algunes de les prioritats de les comarques gironines s'incloguin en l'últim pressupost d'aquesta legislatura del PP, el del 2015. S'hi inclouen temes tan reivindicats en infraestructures com el desdoblament de l'N-II i el de l'N-260, l'eix pirinenc, i la seva coordinació amb les obres de la variant d'Olot, a més de fer subterrani el tren convencional a Girona i la inclusió del port de Palamós a l'espai Schengen. Un dels punts clau serà el final de les obres del TAV al parc Central. També reclama l'obertura de la biblioteca provincial de Girona –prevista pel 23 d'abril passat– i s'interessa per com està el projecte de l'arxiu provincial que s'havia de fer a Fontajau. Finalment, pregunta per l'afectació del veto rus en el sector agroalimentari gironí.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia