Infraestructures

Èxit del programa de La Caixa dedicat a la gent gran

Un total de 21.675 gironins han participat durant el primer semestre de l'any en les 545 activitats que s'han organitzat a la demarcació

Destaquen les iniciatives de promoció de la salut

Un total de 21.675 persones grans de les comarques gironines han participat durant el primer semestre d'aquest any en el programa Gent 3.0, impulsat per l'Obra Social La Caixa, segons va informar ahir l'entitat. Segons explica La Caixa, es tracta d'un projecte pioner que es va posar en marxa el 2011 –és una evolució de l'històric programa de persones grans de l'entitat– i que té com a objectiu millorar el benestar d'aquest col·lectiu –un dels prioritaris per a l'entitat– promovent la participació social i impulsant activitats i projectes que contribueixin a millorar la qualitat de vida de les persones grans. Concretament, impulsa activitats de promoció de la salut, voluntariat i noves tecnologies per fomentar l'envelliment actiu. I es desenvolupa a 608 centres de persones grans de totes les províncies de l'Estat espanyol en conveni amb les diferents administracions públiques.

La Caixa informa que arreu de l'Estat 390.000 persones grans han participat en les més de 9.000 activitats que s'han organitzat durant el primer semestre de l'any. Més d'una quarta part dels participants i més d'un terç de les activitats han estat a Catalunya: 97.483 persones han pres part en 3.319 activitats de gener a juny. En el cas concret de la demarcació de Girona, 21.675 persones grans s'han apuntat a les 545 activitats que s'han organitzat a les comarques gironines.

L'Obra Social La Caixa remarca que dins del programa destaquen els projectes de promoció de la salut i la qualitat de vida, que volen impulsar l'autonomia de les persones grans amb una vocació innovadora. Explica que aquestes activitats són cada vegada més sol·licitades i que entre el gener i el juny han participat 24.600 persones en les 1.372 activitats que s'han dut a terme. A Girona, han estat 2.947 els participants en les 46 activitats de promoció de la salut que s'han fet a la demarcació. Dins d'aquest apartat, la gran novetat del 2014 ha estat el taller Menys dolor, més vida, que aporta coneixements sobre què és el dolor, així com pautes per comprendre'l i afrontar-lo positivament. Altres tallers són Despertar amb un somriure, Activa't i ActivaLaMent.com.

El segon eix del programa són els projectes de participació social i voluntariat, amb iniciatives com ara Grans lectors, Acció local i Activitats intergeneracionals. I el tercer i últim eix del Gent 3.0 són els projectes de noves tecnologies, amb apartats sobre xarxes socials.

LES XIFRES

2.947
persones
han participat en les 46 iniciatives de promoció de la salut que s'han fet a Girona en els primers sis mesos.
545
activitats
de promoció de la salut, voluntariat i noves tecnologies s'han fet en el primer semestre d'aquest any.
21.675
persones
de les comarques gironines han pres part de gener a juny del 2014 en el programa Gent 3.0.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia