Infraestructures

Les obres de Caldes a Sils podrien allargar-se fins al mes de gener, un any més del previst

L'únic tram en obres de l'N-II actualment és el de Caldes a Sils, que sembla que finalment encara la recta final, amb el gran giratori elevat en la cruïlla amb la carretera de Caldes que ja pren forma, després de gairebé dos anys d'obres i havent superat ja fa temps la previsió inicial de posada en marxa. El diputat gironí de CiU Jordi Xuclà afirma que fonts de l'empresa constructora li han dit que s'inaugurarà entre el desembre i el gener. És a dir, aproximadament amb un any de retard.

El govern estatal del PP va reprendre les obres per convertir aquest tram d'N-II en A-2 l'octubre del 2012 amb una previsió de durada de 15 mesos. És a dir, que s'hauria d'haver posat en marxa el gener passat. La ministra Pastor ja va parlar l'agost de l'any passat a Fornells de “primer semestre del 2014”, i va suggerir així un possible petit retard, que ha acabat sent més llarg. El març passat, en la inauguració de Rodalies, ja no va voler posar-hi data i va dir que depenia del pla d'obra de l'empresa adjudicatària. Es va parlar, però, de la tardor. És el que manté també la diputada gironina del PP, Concepció Veray: “Acabarem en aquest últim semestre, com va dir la ministra.”

El Caldes-Sils és un dels trams de l'N-II en què el desdoblament ha patit més entrebancs històrics: es va adjudicar per primer cop el 2006 i s'hi va començar a treballar el 2007 amb la idea de tenir-ho enllestit a finals del 2009, però al cap d'un any es van haver d'aturar per la fallida de l'empresa que feia les obres i fins tres anys més tard no es van reprendre els treballs. Amb l'actual previsió només hi haurà hagut un retard de cinc anys.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia