Infraestructures

La Renfe arranjarà l'estació de Vic al cap de dos anys que un incendi la va malmetre

Les obres haurien de començar al setembre, i hi treballaran tres mesos

El foc va afectar la part de l'estació on hi ha el bar, actualment abandonat

Un incendi va destruir el bar de l'estació de Vic el 15 de setembre del 2012. Encara que sembli increïble, gairebé dos anys després els desperfectes continuen sense estar arreglats. Hi van apilotar el material malmès, el van tancar amb un envà provisional custodiat per una tanca i així ho van deixar estar. Fins ara. La Renfe ha confirmat que les obres treballs per arranjar l'espai ja estan adjudicades. La previsió és que comencin d'aquí a poc. El termini d'execució és de tres mesos.

Així, es resoldrà una situació que ha generat queixes. A l'estació de Vic no hi ha bar, no hi ha lavabos –eren dins el bar– i no hi ha sala d'espera. Com a sala d'espera s'utilitza l'espai del vestíbul que queda entre les màquines de validació de tiquets i les escales d'accés a l'andana. La intenció de la Renfe és de resoldre-ho. De fet, el projecte, segons van confirmar l'Ajuntament de Vic i la Renfe al novembre de l'any passat, es desdobla en dos: l'adequació del bar, d'una banda, i la construcció d'una sala d'espera climatitzada en un espai que fins ara s'havia utilitzat com a magatzem, de l'altra. Els treballs aniran a càrrec de Fuentes i Ariza, empresa a qui ho van adjudicar aquest 18 de juny. Si les obres encara no han començat, expliquen des de la companyia, és perquè s'estan redactant els plans de prevenció. És qüestió de dies. Tot i així, hauran passat dos anys. El primer any no van fer res perquè l'empresa estava pendent de resoldre el sinistre amb l'asseguradora. Aquest tràmit ja va comportar una espera de mesos. La redacció del projecte, la licitació i l'adjudicació han comportat un any més.

Espai abandonat

Les flames van malmetre el bar de l'estació de Vic. Llavors hi va apilar el material que hi havia, i allà va quedar. No dóna mala imatge perquè, des de fora, com que els vidres són reflectors, no es veu. Si un s'acosta als vidres, però, pot veure què hi ha a dins: taules i cadires apilades, acompanyades de setrilleres i tovallons; un bidó i una olla sobre el taulell per les goteres i colomassa abundant. D'aquí a pocs dies quedarà net per arranjar-ho. Mentrestant, la vida a l'estació, tot i les reiterades queixes que hi ha hagut, ha continuat amb normalitat tot i la manca de serveis. No hi ha bar ni lavabo (eren dins el bar), no hi ha ascensor a l'andana més pròxima al bar i el forn de l'entrada també estava tancat la setmana passada. Això sí, un cartell n'advertia el motiu: “Tancat per vacances.”

LA DATA

15.09.12
Un incendi va afectar el bar de l'estació de trens de Vic. Des de llavors, mai més no ha tornat a estar obert.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.