Infraestructures

La integració tarifària a rodalies, a partir de dilluns

S'aplicarà de moment només a les deu estacions entre Sant Jordi Desvalls i Maçanet

Permetrà viatjar en bus i tren usant un sol títol

Hi serà vàlida tota la gamma de títols integrats de l'ATM

La conselleria de Territori i Sostenibilitat va confirmar ahir que la integració tarifària a rodalies de Girona es posarà en marxa dilluns que ve, com ja s'havia anunciat, i va precisar que de moment només s'aplicarà a les deu estacions que entren en l'àmbit de l'ATM de Girona. És a dir, entre Sant Jordi Desvalls, al nord, i Maçanet-Massanes, al sud. La intenció és desplegar-la progressivament i que més endavant es cobreixin totes les estacions.

L'àmbit en què s'implanta de moment està dividit en tres zones, que equivalen a la divisió ja existent en l'ATM quant a busos, i les tarifes que s'hi aplicaran seran les vigents aquest 2014 en els diferents títols de transport i targetes del sistema tarifari de l'ATM de Girona.

El fet que el servei de rodalies de tren se sumi a la integració tarifària de Girona permetrà que els usuaris puguin viatjar amb bus i tren usant un sol títol. Per utilitzar el sistema integrat cal validar el títol cada cop que s'iniciï un viatge mitjançant els lectors que hi ha als autobusos i ara també a les andanes de tren –s'han instal·lat màquines amb la tecnologia sense contacte necessària per reconèixer les targetes a totes les estacions–. També cal validar el títol en fer un transbordament, excepte en els casos de tren a tren, on no serà necessari validar-lo altre cop a l'estació d'enllaç que es faci servir. El període de temps de què es disposarà per fer el transbordament és d'una hora i quinze minuts per als títols de transport d'una zona i s'incrementa en quinze minuts per cada zona addicional.

Estacions i tarifes

L'àmbit ferroviari del sistema tarifari integrat de Girona abasta la línia de rodalies de Girona (RG1) i la del servei regional R11 al tram comprès entre Sant Jordi Desvalls i Maçanet. Concretament, les deu estacions que en formen part són: Sant Jordi Desvalls, Flaçà, Bordils-Juià, Celrà, Girona, Fornells, Riudellots, Caldes, Sils i Maçanet-Massanes.

Hi serà vàlida tota la gamma de títols integrats de l'ATM de Girona per una, dues o tres zones: la T-Mes –viatges il·limitats al llarg d'un mes–; la T-50/30 –que permet cinquanta viatges en trenta dies–; la T-10/30 –que permet deu viatges en trenta dies–, la T-10 –que permet deu viatges sense termini– i també les diferents tarifes per a famílies nombroses o monoparentals.

A més, es destaca que l'ús dels títols de transport integrats de l'ATM de Girona donarà dret a la devolució exprés.

LA DATA

15.09.14
és el dia
que començarà la integració tarifària a rodalies de Girona, que permetrà viatjar en tren i bus amb un títol.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia