Infraestructures

Sense servei per a la cimera de ciutats del TAV

Carles Puigdemont lamenta que els alcaldes hauran d'arribar en autobús

La ciutat de Girona acull demà divendres la setena Cimera de Ciutats per l'Alta Velocitat, que reunirà diversos alcaldes amb la paradoxa que se celebrarà justament quan a la ciutat no hi arriben els trens TAV des del nord perquè les vies estan inundades i s'ha hagut d'interrompre la connexió amb Figueres i amb la frontera francesa. La previsió és que la circulació de trens estigui anul·lada durant setmanes, i per tant la ciutat continuarà previsiblement demà desconnectada de l'alta velocitat pel nord. Això implica que els alcaldes de ciutats franceses que està previst que hi assisteixin hauran de fer part del trajecte en autobús, entre l'estació del TAV de Figueres Vilafant i l'estació gironina.

L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, es va mostrar molt molest per l'incident i va valorar,
sobre la cimera de Ciutats per l'Alta Velocitat, que veu inversemblant que els alcaldes hagin d'arribar a Girona en bus. Puigdemont hi va afegir que els fets ocorreguts “deixen molt tocada la marca Espanya”.

La setena trobada

La de demà és la setena trobada d'alcaldes de ciutats unides per l'alta velocitat, una iniciativa que es va crear a Barcelona l'any 2008. En l'última reunió, que es va fer a la ciutat francesa de Besiers, es va decidir que Girona en seria l'amfitriona aquest any, ja que el gener de l'any passat es va inaugurar l'estació del TAV a la ciutat i la connexió amb Barcelona. Figueres també va acollir aquesta trobada d'alcaldes fa dos anys, després que a final del 2010 es va inaugurar l'estació del Figueres Vilafant, i l'Alt Empordà es va connectar amb alta velocitat fins a Perpinyà.

Els alcaldes de ciutats connectades a alta velocitat es reuneixen periòdicament en aquestes cimeres de ciutats per l'alta velocitat per parlar de diverses problemàtiques de la infraestructura.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia