Infraestructures

CARLES PUIGDEMONT

ALCALDE DE GIRONA

“Adif ha navegat sense gens de transparència”

Puigdemont retreu la manca d'informació i de solucions rebuda des de l'ens públic

L'alcalde admet que el va impressionar veure les vies convertides en un autèntic riu

Malestar creixent
Girona i Figueres reclamen explicacions a Adif i que es reprengui amb urgència el servei garantint tota la seguretat. Puigdemont també ha enviat un requeriment a Adif sol·licitant tota la informació.

L'Ajuntament de Girona i el de Figueres van emetre una nota conjunta en què reclamen a l'Estat que garanteixi el servei i la seguretat de la línia del TAV i posen en relleu “les greus carències” en el sistema mostrades per la inundació. Així mateix reclamen que restableixi amb urgència el servei.

Com va rebre les imatges de les vies convertides en un riu?
Vam anar in situ a primera hora de dilluns a l'estació i la zona de vies i estació ja estava seca, però en veure el vídeo vaig quedar impressionat perquè és una imatge que no és esperada.
Des de l'Ajuntament com veuen que ha dut la situació Adif?
Adif no ha estat transparent i en tot moment ha navegat en la desorientació, la manca d'informació i d'explicacions. En cap moment hem estat informats de les causes ni les solucions al problema. És inadmissible que tinguem més informació per altres vies que per Adif.
Veu la pluja com a causant com defensen l'Estat i Adif?
Tenim prou indicis per pensar que la inundació no va ser producte d'una conjunció meteorològica. Per això, ja he demanat informes tècnics municipals i revisar les certificacions de l'obra.
L'aturada del servei cap a Figueres suposa una pèrdua clara i una mala imatge?
Sí, és molt evident. Per això hem emès amb l'alcaldessa de Figueres l'exigència de rebre explicacions i de reprendre el servei amb urgència i la màxima seguretat. Entenem des de Girona que el fet posa en dubte la credibilitat dels sistemes de túnels urbans.

Considera que l'obra ara també està sota sospita?

És evident que des de l'ens públic cal que respongui i certifiqui que no hi ha cap error en la construcció i s'evidenciï que no hi ha cap desviació ni que té cap relació el que ha passat amb cap dels casos que ha afectat Adif en els últims mesos.
El trist espectacle i l'aturada arriba quan la ciutat encara reclama retornar a la normalitat en algunes zones...
És molt greu que a nosaltres ens estiguin escatimant i ara descobrim que hi hagi hagut manca d'inversió en algun punt i si cal exigirem responsabilitats.
I divendres trobada de ciutats TAV, sense servei de TAV...
És paradoxal que els provinents de França acabin arribant amb autobús. Això evidencia que la marca Espanya queda tocadíssima. No podem jugar amb la bona fe de la gent i el que cal és trobar les solucions.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.