Infraestructures

Renfe no reintegrarà ni bitllets ni abonaments

La interrupció del servei ferroviari havia afectat fins ahir uns 13.500 passatgers

Renfe no reintegrarà els bitllets ni compensarà pels abonaments als passatgers del TAV i Avant afectats per la suspensió del servei de tren d'alta velocitat entre Girona i Figueres, segons van explicar ahir fonts de l'operador ferroviari. Segons aquestes fonts, i partint del compromís de puntualitat de Renfe, com que l'afectació no es deu a un mal funcionament de la infraestructura o de l'operador ferroviari, sinó, i segons els ha informat Adif, a causes meteorològiques, “no estan obligats a abonar els imports de bitlles i abonaments”.

La interrupció del servei havia afectat fins ahir 13.500 passatgers de l'AVE i Avant, en el servei internacional, segons dades facilitades per l'operador. La previsió d'Adif és poder reobrir el tram inundat del túnel al llarg de demà però, en tot cas, Renfe mantindrà els serveis d'autobusos fins que no es rebi la confirmació oficial. Al llarg del dia aquests fan una quarantena de viatges. El tall del servei no ha afectat els trens regionals i no ha estat necessari reforçar-los. Es continuaran desviant els viatgers del TAV de Barcelona cap als trens regionals quan arribin a Girona. I els passatgers que arriben en TAV a l'estació Figueres-Vilafant procedents de l'Estat francès són traslladats fins a l'estació del servei convencional de Figueres.

LES XIFRES

40
serveis d'autobusos
són els que es fan diàriament per transportar els viatgers afectats pel servei.
13.500
passatgers
són els que han estat afectats per la interrupció del servei de trens d'AVE i Avant.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.